Fjällkyrkor i Sälen

/

– Lima-Transtrands församling med Fjällkyrkorna.

Lima-Transtrands församling är en stor församling, geografiskt sett, och uppvisar en stor bredd av kyrkolokaler. Från Lima kyrka i söder till Sörsjöns kapell i norr och Rörbäcksnäs kyrka och Norra Lötens begravningsplats i väster. Och på fjället finns Tandådalens fjällkyrka och Sälens fjällkyrka. 

Tandådalens fjällkyrka, som länge varit omtalad för sina berömda Fjällkyrkobullar, har nu en mer omfattande meny som ständigt är i utveckling, med allehanda bakverk, grillade mackor och soppluncher – allt bakat och tillverkat på plats. En utomordentlig plats för andhämtning och påfyllning av energi.

Sälens fjällkyrka, som för övrigt är Sveriges högst belägna kyrka med sina 710 meter över havet, är en mycket populär bröllopskyrka. För giftasaspiranter kan Lima-Transtrands församling även erbjuda Drop-In vigsel vid Vasaloppsstarten. Varför inte passa på att gifta sig och företa bröllopsresan i Fäders spår.

Församlingens uppskattade musikkvällar och konserter är väl värda att besöka liksom andakterna, gudstjänsterna och mässorna som genomförs åtminstone tre gånger per vecka i de olika kyrkorna. Andakterna är alltid varje vecka i fjällkyrkorna. Församlingens Öppna förskola i Lima kyrka är en mycket uppskattad stund för de mindre barnen, alla är välkomna.

Ta gärna en liten avstickare och upplev övriga kyrkor i församlingen. För den designintresserade är Sörsjöns kapell en funkisupplevelse, stå på Lima kyrkas trappa där Carl von Linné stod och blickade ut över Västerdalälven på 1700-talet. Eller besök Rörbäcksnäs kyrka, uppbyggd efter gamla ritningar, efter den förödande branden 1992.

Det finns alltid mycket att göra i Lima-Transtrands församling för såväl små som stora, för små och stora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.