Ta tåget till Vemdalen och fjällen – varje dag!

Att du kan ta tåget till Vemdalen på utvalda dagar under vintersäsong känner allt fler till. Men visste du att tåget passerar Röjan station och anslutande transferbussar mot Vemdalen, varje dag hela vintern?

//

Det är Inlandsbanans tåg som trafikerar rälsen förbi byn Röjan och det gamla stationshuset från 20-talet. Från 19 december fram till 24 april kan du ta tåget till skidmeckat Vemdalen dagligen. En tågresa till Vemdalen är inte bara ett hållbart sätt att ta sig till fjällen. Det är också bekvämt och prisvärt menar Destination Inlandsbanan’s VD, Björn Nilsson.

– Vi vill att fjällvärlden ska vara tillgängligt för alla. Med vår trafik har man möjlighet att dagligen ta sig till och från Vemdalen utan bil, berättar Björn.

Miljövänligt och smart

Inlandsbanan trafikerar sträckan Östersund – Röjan/Vemdalen – Mora under vintersäsongen. Bor du exempelvis i Stockholm så tar du enkelt tåget till Mora och byter där till Inlandsbanans tåg mot Östersund.

– När du sedan hoppar av i Röjan står anslutningsbussar redo att ta dig till Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö eller Storhogna, tillägger Björn Nilsson.

Du som väljer att resa med tåg till Vemdalen gör smartast i att välja ett boende som ligger inom behagligt avstånd till skidbackar, restauranger och matbutiker. Dessa tips har vi samlat i artikeln Boende för dig utan bil.

Vill man sen ta sig runt i Vemdalens tre skidområden (som alla går under samma liftkort) så trafikerar bussen Snöpendeln flera gånger dagligen mellan orterna. Vill du slippa hålla koll på busstidtabeller finns Taxi Klövsjö/Vemdalen och Mohlins Taxi i området.

Så här enkelt bokar du resan

Sök reda på din resa via SJ och välj någon av Vemdalens slutstationer: Björnrike Centrat, Vemdalen by, Vemdalsskalet, Storhogna Högfjällshotell, Hotell Klövsjöfjäll, Röjan station. Till dessa slutstationer ansluter transferbuss. För dig som reser en längre sträcka är det byte av tåg i Mora eller Östersund.

Väl på plats i skidmeckat Vemdalen finns massor att göra.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.