Luna Ekroth och Isak Davidsson vinnare i lagtävlingen The Flip – ”Det är lätt den roligaste tävlingen på året”

//

Luna Ekroth, Jarse Ski Team, och Isak Davidsson, Bjursås IK, skapade en superduo och plockade hem segern i lagtävlingen The Flip. Deras samarbetsförmåga och skidglädje spred sig till både publik och domare vilket gjorde att de tog hem Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.

För tredje året i rad arrangerades lagutmaningen The Flip – en tävling där en tjej och en kille tillsammans tävlar i en kort slopestyle-course med fokus på laganda, kreativitet och samarbete. Tävlingen är ett arrangemang tillsammans med Svenska Spel där vinnarna tar hem Hejapriset på 10 000 kronor som åkarna delar.

Luna Ekroth, Jarse Ski Team, och Isak Davidsson, Bjursås IK, kände inte varandra sedan tidigare men tack vare Freeski Swedens Youtubekanal hittade de varandra och utgjorde en perfekt duo.

– Jag kollade på landslagets Youtubevideo och då sa Isak att han inte fick med sig sin flickvän att tävla och att han ville ha någon att köra med så då skrev jag till han på Instagram och frågade om han ville köra med mig, säger Juna Ekroth.

Och Isak Davidsson svarade utan att tveka.

– Det var klart att vi skulle köra tillsammans, säger han.

Trots att Juna Ekroth och Isak Davidsson inte kände varandra sedan tidigare och tiden till träning var knapp gjorde deras samarbetsförmåga och skidglädje att de tog hem seger i tävlingen.

– Jag tror bara att vi åkte och hade kul. Vi försökte ge ut känslan till publiken av att vi hade roligt när vi åkte så det var nog mest det som gjorde att vi vann. Sen försökte vi vara lite kreativa också, men det försökte alla, jag tycker att alla som var med och körde var väldigt bra, säger Isak Davidsson och Juna Ekroth fyller i:

– Vi åkte verkligen tillsammans genom hela coursen, jag hoppade över han och han hoppade över mig, vi delade arbetet lika, säger Juna Ekroth.

The Flip är inte bara en publiksuccé utan även en favorit bland åkarna som tvingas tänka lite utanför boxen – något som kan vara extra svårt när man inte känner varandra sedan tidigare men som Isak Davidsson och Juna Ekroth löste utan problem.

– Det gick bra, Isak är väldigt skön och enkel att prata med så vi kom lätt överens och båda hade bra idéer. Men det är absolut lite nervöst, man vet inte vad den andra förväntar sig att man ska kunna, men det gick jättebra, säger Juna Ekroth.

The Flip skapar sammanhållning i Freeskisverige

Lagtävlingen The Flip präglas av skidglädje där tjejer och killar får möjligheten att inspireras av varandra och utvecklas tillsamman, något som gör att Juna Ekroth tycker konceptet är extra roligt.

– Jag tycker att det är jättebra och det lyfter båda sidorna. Framförallt för tjejskidåkningen så tror jag att det är nyttigt att få visa upp tjejerna som finns och även visa att alla är lika inom sporten och kan göra samma saker. Det är också roligt för man lär känna varandra, ofta blir tjejer och killar uppdelade men här förs man samman och alla får prata med varandra och det blir ett roligare gäng. Det är lätt den roligaste tävlingen på året, säger hon.

Segern i The Flip innebär att de tilldelas Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor som de delar.

– Det var kul att få ta hem segern med Juna som var lika peppad som mig, avslutar Isak Davidsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.