”Shapeduon” Tove Bratthäll och Daniel Alkefjärd segrare i succétävlingen The Flip

///

”Shapeduon” Tove Bratthäll och Daniel Alkefjärd imponerande på domarna i lagtävlingen The Flip. Med ett välkomponerat och synkroniserat åk tog de hem segern och tilldelades Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.

För tredje året i rad arrangerades lagutmaningen The Flip – en tävling där en tjej och en kille tillsammans tävlar i en kort slopestyle-course med fokus på laganda, kreativitet och samarbete. Tävlingen är ett arrangemang tillsammans med Svenska Spel där vinnarna tar hem Hejapriset på 10 000 kronor som åkarna delar.

Tove Bratthäll och Daniel Alkefjord har både varit med och byggt samt shapat SM-parken i Kläppen. När mästerskapet gick in på sin sista dag och det var dags för lagtävlingen The Flip drog de även på sig nummerlappen och visade hur det ska gå till. Med ett välkomponerat åk som visade både på kreativitet och samarbete tog ”shapeduon” hem segern i tävlingen.

– Det är svårt att veta exakt vad domarna vill se men vi tänkte att vi bara skulle ha så kul som möjligt tillsammans, säger Daniel Alkefjord.

The Flip är inte bara en publiksuccé utan även en favorit bland åkarna som tvingas tänka lite utanför boxen.

– Det är superkul för det är roligt att försöka vara lite synkroniserad och tänka på en helt annat typ av åkning, att tajma med någon annan. Det var lite roligt att försöka köra utan att stanna längs vägen och bara försöka synka hela åket, säger Tove Bratthäll.

Med snowboardglädjen i fokus avslutade lagtävlingen The Flip SM-helgen på topp.

– Just den här tävlingen är väl den med absolut störst och flest leenden. Snowboard är en lagsport och den här tävlingen framhäver det tycker jag, säger Daniel Alkefjärd.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.