/

Branäs – Årets skidanläggning 2021

När Branäs drar igång vinterns skidsäsong den 17 december, gör man det som regerande mästare. Skidanläggningen i norra Värmland tog emot Svenska skidanläggningars organisations, SLAO:s, utmärkelse ”Årets skidanläggning 2021” efter förra säsongen och räknar därför med många återkommande och nya gäster i vinter.

Branäs har tagit stora steg det senaste decenniet och är idag den fjärde största skidanläggningen när det kommer till antal sålda liftkort. Att anläggningen fick den stora äran att ta emot utmärkelsen ”Årets skidanläggning 2021” var ännu ett kvitto på dess fortsatt starka utveckling.

– Självklart var det en fantastisk nyhet. Priser är alltid roligt och ett bevis på att vi gör något bra, men det viktigaste för oss är att gästerna har det bra. Beröm från en gäst är värt minst lika mycket som alla priser i världen, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Bästa skidorten för barnfamiljer

Branäs är inte främmande för utmärkelser, då anläggningen tidigare har blivit framröstade av gästerna själva till ”Bästa skidorten för barnfamiljer” hela 13 gånger. Att det är barnfamiljer som anläggningen förknippas med är ingen tillfällighet.

– Vår huvudmålgrupp är barnfamiljer och det är dem vi har i åtanke när vi tar fram allt från nya backar och liftar till aktiviteter och restauranger.

Bland årets nyheter hittar vi även en ny lift, hoppkudde, ett åkband och flera nya snökanoner …

Flera spännande nyheter

I Branäs finns ett stort utbud för alla åldrar, med bland annat 33 backar och mängder av aktiviteter och attraktioner i skidområdet. Nyligen stod det klart att en storsatsning på ett helt nytt skidområde påbörjas om ett par år, men redan inför säsong 21/22 förbättras det redan existerande familjeutbudet. Till exempel blir en av de populäraste backarna, Långsvängen, ännu längre för att erbjuda en lättåkt och härlig väg från toppen ner till området Mattesdalen. Bland årets nyheter hittar vi även en ny lift, hoppkudde, ett åkband och flera nya snökanoner som effektiviserar snöläggningen och ger möjligheter för ännu bättre skidåkning.

– Trots pandemin, som självklart påverkade oss ekonomiskt, har vi lyckats satsa en hel del på nyheter. Vi ser fram emot att gästerna ska få uppleva dem på plats och det blir skönt att äntligen få en lite mer normal säsong.

Hållbarhetssatsningen fortsätter

Branäsgruppen, koncernen där Branäs ingår tillsammans med Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center, har de senaste åren genomfört flera projekt utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Man har bland annat bytt ut alla sugrör i plast till sugrör tillverkade av svensk vass, pistmaskinerna går på 100 procent HVO-diesel och all el som används kommer från fossilfria och förnybara källor. Inför säsong 21/22 tar de nästa steg i satsningen och nästintill fördubblar antalet laddstationer för elbilar på de fyra anläggningarna.

– Vi går från 37 till 66 laddplatser. Om vi ser tillbaka ytterligare 2 år bakåt i tiden så har vi tredubblat antalet så detta är ett projekt som rör sig framåt hela tiden. Majoriteten av gästerna kommer till oss med bil och vi vill såklart möjliggöra en så hållbar resa som möjligt.

Branäs öppnar för säsong 21/22 den 17 december och har öppet ända fram till 18 april.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.