///

Upplev snösäkra Ramundberget

100 procent åkglädje, 60 toppar över 1000 meter, 300 kilometer längdspår och ett perfekt klimat för stora snömängder. Du behöver inte åka utomlands för att uppleva orörd pudersnö och vida vyer. Ramundberget och dess omgivningar är ett paradis för allt ifrån alpint till längdåkning. 

Tänk dig att vakna en tidig morgon, när solen är på väg upp över bergstopparna och du upptäcker att det har fallit nysnö under natten. Ett orört glittrande snötäcke som bara väntar på att du ska lägga dina första spår i branten. Det låter som en bra skiddag i Kanada men du är i västra Härjedalen. Där vägen tar slut och kalfjället tar vid ligger Ramundberget. 

Här är fjälltopparna alltid nära vilket gör åkningen lättillgänglig och varierande, både i och utanför pisten. 

Det geografiska läget gör Ramundberget unikt och förutsättningarna för mycket snö är optimala. När det regnar på andra håll faller flingorna ymnigt här och när blåsten för bort snön från kalfjäll inte långt därifrån ligger den kvar på Ramundberget. 

Åkningen är lekfull och varierande med 42 backar som dagligen prepareras av erfarna pistmaskinsförare. Finare manchester får man leta efter! 

Topptur eller randonnée? Vad det handlar om är en utflykt i opreparerad terräng, oftast med målet att nå en bergstopp för att sedan glida utför i härlig lössnö bland fjällbjörkar eller på en bergskam. Både enklare och svårare alternativ finns lätt att tillgå från Ramundberget. Varför inte planera in att bestiga en deras närmsta grannar Helags? Allt fler inser styrkan i upplevelsen och vill prova på, efterfrågan växer år efter år. 

Inför vintern så kommer man att satsa ännu mer på att erbjuda guidade turer vid vägs ände, samtidigt som det byggs ett eget litet toppturscenter i centrala bykärnan. Allt för att göra det möjligt för så många som möjligt att uppleva fjällen på ett nytt sätt. 

Ramundberget erbjuder både skidlektioner och guidade turer för de som vill prova på, eller om man siktar på att uppleva mer avancerad offpist så finns det möjlighet till det också. Åkningen är lekfull och varierande med 42 backar som dagligen prepareras av erfarna pistmaskinsförare. Finare manchester får man leta efter!  I området finns hela 136 nedfarter, allt tillgängligt på ett och samma skidpass. Ramundberget snowpark är också värd att besöka för både stora och små då det finns flera olika varianter och svårighetsgrader av parkåkning. Och när snön ligger i tjocka lager blir landningarna mjukare vilket lockar fram modet hos åkarna. Parken är högt belägen över trädgränsen med utsikt mot Helags och Skarsfjället, och har även en egen liten skogspark.

Om många äldre barn håller till i parkerna så busar de yngre runt i Mickelinas Värld. Här finns sex olika äventyrsområden utspridda på fjället, i skidsystemet och i dalen. Har man tur så får man även träffa maskoten Mickelina själv i egen hög person! Hennes tanke är att skapa skid- och snöglädje genom att låta barnen utforska såväl pist- som skogs- och längdåkning i miljöer som stimulerar både motorik och nyfikenhet. 

Längdspåren i området är i världsklass med 300 km lättillgängliga och sammanhängande spår i hela Funäsfjällen. Förutsättningarna för tidig säsongsstart och långa dagar i Ramundberget är fina, och efter vecka 7 finns det möjlighet att ta liften upp och åka fantastiska rundor på fjället. Därmed gör möjligheten till att uppleva längdåkning, topptur och alpint på en och samma dag, Ramundberget svårslaget som destination. 

Hjärtat i Ramundberget är det genuina hotellet Fjällgården. Runt den anrika byggnaden har anläggningen succesivt utvecklats sedan starten 1936. Gästerna kan idag välja att bo i hotellrum, lägenheter eller stugor. Självklart finns det flera restauranger med härliga matupplevelser, som restaurang Tusen på fjället, prisbelönt för sin exceptionella design. Mor Britas restaurang som ligger i hotell Fjällgården har även en gedigen vinkällare som också är bokningsbar för sällskap som vill avnjuta kvällen för sig själva. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.