Billingen

Billingen

– Stadsnära skidåkning när den är som bäst.

Bara tre kilometer från Skövde centrum ligger Billingen. Hit kommer skidåkare i alla åldrar för att njuta av 30 kilometer preparerade längdskidspår som slingrar sig genom platåbergets skogar. Här hittar du en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggning med 11 kilometer elbelysta konstsnöspår med plats för både dig som åker klassiskt och du som föredrar skatebädden. Här trivs både nybörjaren, barnfamiljen, den glada motionären och elitskidåkaren. Se aktuell spårstatus för vilka spår som är öppna.

I direkt anslutning till skidspåren ligger Billingecenter som en svart pärla. Här finns restaurang och café, uthyrning, sportbutik, testcenter, omklädningsrum med bastu, vallabod, värmestuga, toaletter och mycket mer. 

Fakta

Säsong: Dec-mars
Total spårlängd: 41 km
Spårtyper: Klassiskt, skate
Elljusspår: 11 km
Naturleder: 30 km
Skidskytte: Nej
Rullskidbana: Nej
Skiduthyrning: Ja
Instruktörer: Ja
Servering: 1

0500-44 66 88
billingenskovde.se