Ingrid Vikman och Petter Myhlback slutar efter rekordsäsong

/

Svenska längdlandslaget har skördat fantastiska framgångar både på herr och damsidan. Ett modernt ledarskap och starka personligheter har varit viktiga komponenter i utvecklingen. När säsongen nu är över väljer två viktiga profiler, Ingrid Vikman och Petter Myhlback, att lämna sina roller.

Ingrid Vikman har gruvat sig och dragit på beslutet;

– Det var inget lätt beslut för det är det roligaste jobb jag haft. Men med små barn hemma har jag ofta känt mig otillräcklig, säger Vikman. Jag hoppas kunna komma tillbaka när barnen är större och mer självgående, men här och nu har jag tagit landat i att sätta familjen först.

Myhlback som har haft tre intensiva och roliga år, fyllt av korkar i taket säger så här om sitt beslut:

­- Jag kände i inledningen av säsongen att det började bli utmanande att vara en bra vallachef samtidigt som jag har två barn som satsar på att bli duktiga skidåkare. Min familj och framför allt mina barn behöver ha mig mer hemma och jag vill samtidigt vara närvarande i deras utveckling, säger Myhlback, som redan i maj börjar en ny anställning i det företag som han var med och grundade 2013.

– När Petter började vallachefsjobbet för tre år sedan var hans uppdrag att bygga ett starkt team och utforma ett helhetsperspektiv för vallateamet. Han gick in i uppgiften med ett stort engagemang och enorm energi, säger Anders Byström, längdlandslagschef. Det är en utsatt position som granskas och värdera varje helg av svenska folket och Petter har lyckats hålla ihop vallateamet och bidragit till fantastiska resultat de tre säsonger som han har varit ansvarig, fortsätter Byström.

Ingrid Vikman kom in som damtränare inför året säsong och bildade team med Stefan Thomson.

– Ingrid har kommit in i laget på ett fantastiskt sätt även om hon bara har varit med ett år. Hon har bidragit med nya perspektiv och det har varit kul att se hur hon och Thomson har samarbetat, under året, säger Byström.

Arbetet med att hitta ersättare för Vikman och Myhlback är redan i gång. Förbundets HR-avdelning är inkopplad och tjänsterna kommer att annonseras ut inom kort.

– Vi vet att det är en utmaning för många att få ihop balansen mellan jobb och familj. Samtidigt är det viktigt att knyta till oss riktigt bra personer med höga ambitioner. Vi försöker dra ner på resdagar och har ett rullande schema, för alla, så att det ska gå att kombinera jobbet med att ha en familj – annars blir det inte hållbart i längden, avslutar Anders Byström.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.