Tjäder vinner världscupavslutningen i slopestyle

//

Efter två mer eller mindre perfekta åk avslutade Jesper Tjäder vinterns världscup på bästa sätt och klev högst upp på pallen i slopestylen i schweiziska Silvaplana.
– Dagens plan var egentligen bara att klå alla, säger Tjäder.

Säsongsavslutningen i vinterns världscup i freeski kunde knappast ha startat mer spännande. Jesper Tjäder, Östersund-Frösö SLK hade visat kanonform i kvalet och låg innan start bara en ynka poäng från en pallplats i den totala världscupen. Och för att kliva upp på pallen fanns nästan inget annat alternativ än att vinna dagens slopestyle.

– Om jag ville komma trea i totalen fanns det liksom inget annat alternativ än att vinna. Så dagens plan var helt enkelt att klå alla och det gick ju helt enligt plan, säger Tjäder.

Redan i det första åket ställde 28-åringen ner ett näst intill perfekt åk med bland annat riktigt teknisk railåkning, dubbel 1620 och en switch dubbel 1620. Den kreativa åkningen belönade domarna med riktigt hög poäng som när tävlingen avslutades dessutom visade sig vara dagens högsta. Trots detta tycker han själv att banan inte var helt optimal för sitt sätt att åka.

– Att avsluta med en halfpipe vet jag inte riktigt om det gynnade mig. Sen hade jag uppskattat lite mer rails då det egentligen är där jag är som allra bäst. Men det verkar ju som att det gick väldigt bra ändå. Men över lag tycker jag det är skitkul att det testas lite nya saker i slopestyle-course, säger Tjäder.

Just Silvaplana verkar passa Tjäder väldigt bra då detta inte är första gången han tar med sig bra resultat från just den här platsen.

– Sist jag vann en världscuptävling så var det just i Silvaplana. Men det var ju nio år sedan nu så det var verkligen dags igen. Och det är dessutom mina enda två vinster på världscupen. Så det verkar ju vara ett bra ställe för mig, säger han.

Oliwer Magnusson även han tävlandes för Östersund-Frösö SLK visade riktigt fin form i finalen. Trots att poängen inte räckte så långt som 22 åringen hoppats på är han riktigt nöjd med sin insats och hur avslutningen på säsongen artat sig.

– Jag kom väl inte så bra resultatmässigt men jag är nöjd. Jag gjorde nog de bästa hopptricken jag gjort i slopestyle men missade lite på graben i sista hoppet vilket drog ner min score. Men det har varit sjukt skönt att få avsluta säsongen med två finaler så man har en bra känsla inför nästa år, säger Magnusson.

Efter detta så väntar SM i nationalarenan Kläppen som drar igång redan nästa vecka.

Resultat slopestyle Silvaplana

  1. Jesper Tjäder, SWE, 94.25
  2. Evan Mceachran, USA 93.00
  3. Birk Ruud, NOR 92.50

Lämna ett svar

Your email address will not be published.