244,9 km/h på skidor – svenskt hastighetsrekord och VM-guld till Britta Backlund

//

Med ett åk på 244,93 km/h slog Britta Backlund, Rättviks SLK, Sanna Tidstrands svenska hastighetsrekord från 2006. Ett åk som innebar att Britta vann VM i speedski, för andra gången. På en meriterande tiondeplats, i den tuffa konkurrensen på herrsidan, kom Olof Abrahamsson, Väst Alpin Göteborg SK.

– Det var tufft att stå på start i dag, trodde att det skulle vara enklare än det var, men det är ju världens snabbaste backe. Men det känns verkligen jättefränt att åka så snabbt, med vindens alla krafter som jobbar emot dig, säger Britta som är jublande glad att ha slagit det svenska rekordet.

– Äntligen, jag har försökt att slå det svenska damrekordet så länge, och att äntligen lyckas är fantastiskt kul!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.