Oscar Wester tillbaka i världscupen

//

Knappa två veckor efter VM är världscupen i freeski tillbaka på schemat. Denna gång befinner sig de svenska åkarna i franska Tignes och är laddade för fredagens kval i slopestyle. På plats finns Oscar Wester som är tillbaka i världscupen efter två års frånvaro.

Från ett blåsigt och kallt VM i Georigen till strålande sol och plusgrader i franska alperna. Under fredagen är det dags för kval i slopestyle och på startlinjen finns hela fem åkare som representerar de blågula färgerna. Då senaste slopestyletävlingen under VM inte riktigt gick som de svenska åkarna ville så är alla riktigt laddade och revanschsugna.

– Åkarna har alla åkt bra på träningen. Vi har haft riktigt bra träningsförhållanden och verkligen kunnat ta till vara på varje minut i coursen. Alla har hittat sitt unika åk och har en bra plan inför kvalet imorgon, säger förbundskapten Niklas Eriksson.

Tillbaka efter knäskada

Oscar Wester som har en gedigen meritlista skadade knät för två år sedan och tvingades då ställa in både världscup, VM och OS. Nu är 27 åringen tillbaka i världscupen för första gången sedan skadan. Något han verkligen sett fram emot.

– Det känns skitkul verkligen. Det har ju gått två år nu sen jag körde senaste världscupen. Riktigt roligt att få hänga ihop med alla igen och vara tillbaka i gamet, säger Wester.

Wester som egentligen skulle göra en mjukstart in i sitt tävlande genom att åka europacup fick istället en plats i världscupen då Hugo Burvall valde att avstå årets sista tävlingar.

– Jag var ju egentligen inställd på att åka europacup vilket kanske är lite lägre nivå och lite mindre bana. Men så fick jag ställa om helt och åka hit istället. Men det känns bara kul, säger Wester.

Även om knät fortfarande gör sig påmint så tycker freeskistjärnan att åkningen har fungerat bra den senaste tiden och att det är dags att ge världscupen en chans.

– Kroppen kanske inte är helt 100 procent ännu. Har sparat krafterna och spelat lite safe genom att bara åka rails idag så kroppen är fräsch till kvalet imorgon. Men kroppen känns riktigt bra och jag är bara taggad på att ge järnet imorgon, säger Wester.

Kvalet består av två stycken heat där det bästa åket av två räknas. De åtta bästa åkarna från varje heat tar sig vidare till finalen på lördag den 18:e mars.

Svenska åkare på plats

Heat 1

Jesper Tjäder, Östersund-Frösö SLK

Heat 2

Oliwer Magnusson, Östersund-Frösö SLK
Oscar Wester, Freestyleskidåkares Förening
Oliver Movenius, RISK
Isak Davidsson, Bjursås IK

Tävlingen går att följa via live scoring via FIS-Hemsida.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.