ValSenales Italien 2015-10-24-28
 Svenska skidlandslagets fotoläger i Valsenales 
Val Senales
 Bilder fria för Skidförbundets egen marknadsföring 
FOTO: ULF PALM / 71515


Längdlandslaget till världscupen i Lahti

/

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till finska Lahti.

Det har gått drygt en vecka sedan Ebba Andersson rusade upp för Alpe Cermis och vann sin första världscuptävling någonsin. I och med vinsten säkrade hon också tredjeplatsen i hela Tour de Ski.

– Det var grymt att se lagkörningen och kul att Ebba äntligen fick kliva högst upp. Avslutningen på Tour de Ski gav oss styrka och självförtroende in i kommande tävlingar, säger Anders Byström, landslagschef.

I truppen till Lahti finns också formstarka Emma Ribom, som tog karriärens första VC-pallplats under sprinten i Val di Fiemme. Björn Sandström som avslutade touren riktigt bra finns också med. Utöver det är det inga fler åkare som också åkte touren.
– Tillsammans med tränarna har flera av våra aktiva som åkt touren, lagt en plan som sträcker sig över världscuperna på hemmaplan i Falun och Ulricehamn samt fram till SM. Vissa behöver prioritera återhämtning, andra att få en bra bas av träning inför det som komma skall, sägerByström.

Två efterlängtade är tillbaka
I Lahti kommer vi äntligen få se både Charlotte Kalla och Jens Burman tillbaka i världscup-sammanhang. Charlotte, som drabbades av Corona tidigare i vinter och Jens som haft problem med ryggen är nu båda redo för att göra vinterns första världscuptävlingar.

Utöver de mest etablerade åkarna i truppen är det också väldigt intressanta namn som får chansen, efter fina resultat under Volkswagen cup-tävlingarna i Östersund förra helgen. De flesta av dom har åkt världscup tidigare men för Johan Herbert blir det världscup-debut.
– Det som är positivt med att flera av våra mest profilerade åkare inte är med i Lahti, är att de som bankar på dörren får chansen att visa vad de går för. Det ska bli kul att följa, avslutar Byström.

Under torsdagen reser laget till Lahti.

Program:
Skiathlon 15 km/30 km
Stafett

Åkare till Lahti:
Damer:
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
Lovisa Modig, SK Bore
Sofia Henriksson, Piteå elit SK

Herrar:
Axel Ekström, IFK Mora SK
Björn Sandström, Piteå elit SK
Fredrik Andersson, Piteå elit SK
Jens Burman, Åsarna IK
Johan Herbert, IFK Mora SK
Jonas Eriksson, IFK Mora SK

Lämna ett svar

Your email address will not be published.