Walter Wallerg. Foto: Erik Danielsson/SSF Puckel

Efter korsbandsskadan – Walter Wallberg tillbaka i puckelbacken

//

Juluppehållet är över för puckellandslaget, och i helgen har träningarna i Duved inletts. Med en nybyggd puckelpist är åkarna på plats och Walter Wallberg, Åre SLK, har gjort sina första puckelsvängar för säsongen.

Det var inför en världscuptävling i Japan i februari förra säsongen som Walter fick en korsbandsskada. Nu har Walter äntligen genomfört sin första träning i puckelbacken, och han tycker det känns härligt.

– Jag tog det ganska lugnt i början, sen succesivt började jag köra lite hårdare men det är viktigt att känna efter hur bra knät håller. Jag litar på knät och det känns ingenting så jag kan släppa på, men jag håller tillbaka lite i början för att se hur knät reagerar. Så jag inte drar på mig någon onödig skada nu. Det känns som att knät reagerade riktigt bra på att åka puckel men jag vill vara helt hundra och vara noga med återhämtning, så idag vilar jag, säger Walle.

När han blev skadad hade han inlett säsongen med tre pallplatser och sen dess har hans fokus legat på rehabilitering för att ta sig tillbaka till sin storform.

– Det stora målet har hela tiden varit OS nästa år. Att vara så bra tränad som möjligt den säsongen när det är dags för OS. Mycket har hänt den här säsongen, med corona och så, så jag har inte känt att jag behövt stressa för att ta mig tillbaka till världscupen. Det har gjort att jag har haft väldigt mycket tid att träna både skidåkning och fysträning, eftersom jag inte har känt mig stressad av att ta mig till tävling, fortsätter han.

Men med större delen av världscupsäsongen kvar har nu Walter ändå siktet inställt på att ta sig tillbaka. Även om det initialt är viktigt för honom att känna sig trygg i åkningen innan han trycker på för fullt igen.

– När det är dags för tävling vill jag sätta nya bra åk och se hur långt det tar mig. Sen se hur långt jag har kvar att jobba med skadan. Det är svårt att säga hur jag ligger till efter bara några dagars puckelåkande men jag vill komma in i tävlingskänslan igen. Det blir som en liten uppvärmning där jag vill fokusera på att sätta åk jag är nöjd med och att ha kul, avslutar Walter.

Efter juluppehållet drar tävlingssäsongen först igång med FIS tävling i Duved 23-24 januari. Sen är det Europacup i Duved 31-31 januari. Världscupens nästa tävling är i Deer Valley 4-6 februari.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.