Sven Thorgren. Foto: Daniel Bernstål/SSF

Sven Thorgren på andraplats i världscupen i Kreischberg

/

Thorgren stod för en imponerande insats när han tog säsongens första pallplacering i världscupen i Österrikiska Kreischberg. Det blev en rafflande final där Thorgren i svåraste motstånd tog en riktigt fin andraplats i den första världscuptävlingen för säsongen.

–”Det känns riktigt bra att inleda säsongen på det här sättet. Jag lyckades sätta mina trick precis enligt plan och jag har nog aldrig varit så nervös som jag var idag säger Thorgren på telefon från Österrike. – ”det var redan i kvalet som nervositeten kom, alla dom bästa åkarna var här och det fanns inga marginaler att ta av ens för att komma till final. Det var en riktigt jobbig känsla. Sen i finalen så kändes allt bättre. Då var det bara att köra och det var nära att det räckte till vinst och jag är supernöjd med en andraplats idag” fortsätter Thorgren

–”Det kanske låter klyschigt men Sven har idag förkroppsligat ”bäst när det gäller” Efter att ha haft det lite struligt under sista träningen så har han verkligen levererat sitt yttersta när det väl har gällt och det verkligen en välförtjänt placering idag. Det var många av toppåkarna som hamnade utanför finalen i den benhårda konkurrensen och här kommer verkligen Svens tävlingspsyke in och han levererar när det gäller.

Finalen kördes med tre åk där de bästa två åken räknades. Inför det sista åket ledde Thorgren men fick se sig omåkt av både Norrmannen Mons Roisland och Kanadensaren Max Parrot. Thorgren som startade sist satsade då allt och landade en perfekt fs tripple 1440 och klättrade upp en placering till en andraplats.

Övriga svenskar stod idag för en riktigt stabil insats i det stjärnspäckade startfältet. Niklas Mattson hamnade tillslut som sjua i sitt heat (fem gick vidare) och William Mathisen satte båda sina trick, slutade 22a och var mycket nöjd med sin egen prestation där han satte både en bs trippel 1440 och en fs dubbel 1080

Damernas final såg länge ut att tillhöra Anna Gasser från Österrike som körde som säkerheten själv i de inledande åken. Zoi Zynowski från Nya Zealand kom dock in i tävlingen efter ett misslyckat fösta åk och övertygade domarna med stilren och teknisk åkning i de resterande två åken. Med en klockren bs 1080 och en Switch backside 900 i tredje åket så stod slutligen Nyazealändskan som vinnare. Även de Japanska damerna med hela tre åkare av sex i finalen inledde skakigt men kom snart in i tävlingen. Kokomu Murase var den av de japanska damerna som lyckades bäst och klämde sig in på en andraplats i slutställnigen.

Resultat:

Damer

1.Zoi Zadowski Synott Nya Zealand 162.4

2.Kokomu Murase Japan 161.8

3. Anna Gasser Österrike 161.4

Herrar

1.Max Parrot Kanada 165.00

2.Mons Roisland Norge 163.2

3. Sven Thorgren Sollentuna Slk 158.8

14.Niklas Mattsson Leksand Snowboard och freestyle club 141.00

39.William Mathisen Sälens IF 113.20

Lämna ett svar

Your email address will not be published.