Oliwer Magnusson tar sn första pallplats i big air. Från Vänster Antoine Adelisse Frankrike, Birk Ruud Norge och Oliwer Magnusson Östersund. Foto: Niklas Eriksson SSF

Oliwer Magnusson tar sin första pallplats i bigairvärldscupen i karriären.

//

Under kvällslampornas ljus avgjordes säsongens första big airvärldscup i Kreischberg Österrike. Oliwer Magnusson, Östersund stod för en imponerande insats när han i svåraste motstånd tog sin första pallplats i karriären i big airvärldscupen. Vann Gjorde norrmannen Birk Ruud.

– Det känns helt fantastiskt att ta en pallplats ikväll. Jag har tidigare inte tänkt att jag är så bra i just Big air utan att det är i slopestyle jag har mina chanser. Men de senaste veckorna har jag lärt mig helt nya trick i Kläppen där vi varit på läger i vårt nya hopp och dom satt här nu. Det har gjort att jag även börjat tro på mig själv i den här grenen på ett helt annat sätt. Idag satt allt och det samtidigt som nivån på tävlingen var helt otrolig. Jag har aldrig sett nåt liknande och att då vara med i toppen känns nästan overkligt, säger Oliwer Magnusson på telefon från Österrike.

– Oliwer har gjort allt rätt. Redan sen i somras så har han tagit den här svåra situationen under pandemin på ett exemplariskt sätt. Systematiskt har han jobbat sig framåt och den senaste tiden så har det lossnat helt. Oliwer är en perfektionist och han har nu lärt sig trick som ingen annan kan jag är otroligt imponerad av hans vilja och mindset. Den nivå som var på tävlingen idag tror jag aldrig jag sett tidigare. Det var svårt, det var hårt och då steppade Oliwer upp, säger Niklas Eriksson Förbundskapten för freeskilandslaget.

Övriga svenskar åkte riktigt bra under dagens kval men det räckte inte riktigt hela till kvällens final. Henrik Harlaut kom precis utanför finalen och slutade sexa i sitt heat precis framför Oscar Wester som slutade sjua i samma heat. Emil Granbom stod För en riktigt bra insats och är definitivt tillbaka i matchen efter en segdragen nyckelbensskada. – Hela laget åkte så bra idag. I vilken annan tävling som helst hade deras åkning räckt till final men idag var nivån skyhög och det var otroligt tight när 60 åkare skulle bli 10 i finalen, berättar Niklas Eriksson.

Damernas tävling blev en tät strid mellan Gilulia Tanno från Scweiz och Tess Ledeux Från Frankrike. Nivån var mycket hög och den rutinerade Ledeux ledde inför det sista åket när så Tanno slog till med tävlingens största trick och landade en perfekt vänster dubbel 1080 och snuvade Ledeux på vinsten med en totalpoäng på 173.4

1.Birk Ruud Norge 193.2

2.Antoine Adelisse Frankrike 189.6

3.Oliwer Magnusson Östersund Frösön SK 189.2

14.Henrik Harlaut ÅreSLK 180.2

15.Oscar Wester Täby 179.00

23. Emil Granbom Falu Snowpark 171.2

40. Jesper Tjäder Östersund Frösö SK 160.4

57. Hugo Burvall Sundsvall SLK 104.4

1.Giulia Tanno Schweiz 173.4

2.Tess Ledeux Frankrike 172.4

3.Kelly Sildaru Estland 160.6’

Lämna ett svar

Your email address will not be published.