Speedskilandslaget avstår världscuptävlingar. Foto: SSF Foto Nisse Schmidt

Speedskilandslaget avstår från världscuptävlingar

/

Svenska Skidförbundets landslagsledning i speedski har beslutat att inte skicka några åkare till de tre första världscuptävlingarna i Gavarnie, Frankrike.

Beslutet att avstå från tävlingarna är grundat i det Covid-19-läge som råder i Europa och världen just nu. Ledningen anser att det inte är lämpligt att skicka några åkare och ledare till tävlingarna, detta för att inte riskera deras hälsa.

– Speedski, som är en förhållandevis liten alpin gren, utan professionella åkare har andra förutsättningar och vi anser att ”bubbelsystemet”, som de större skidgrenarna använder, inte fungerar för vårt landslag. Vi hoppas förstås att läget förändras till det bättre och att vi ska kunna skicka åkare till de återstående världscuptävlingarna och även till världsmästerskapen, som enligt nuvarande plan ska avgöras den 28 februari–2 mars i franska Vars, säger förbundskapten Daniel Andersson och fortsätter:

–Vi har tagit detta beslutet trots att det då tyvärr blir svårt för landslaget att slåss om placeringarna i den totala världscupen, där Britta Backlund har vunnit cupen två år i rad, avslutar Daniel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.