Foto: SOPHIE ODELBERG/SSF

Flera världscuptävlingar i Sverige

//

Sverige fortsätter arrangera världscuptävlingar på hemmaplan även vintern 2021. Längdtävlingar i Ulricehamn och Falun, alpina damtävlingar i Åre samt skicross och speedski i Idre står på schemat.

Sverige fortsätter att sätta avtryck på kartan som världscuparrangör. Vintern 2021 är inget undantag. Under januari till mars kommer flera världscuptävlingar arrangeras på hemmaplan i både längdskidor, alpint, skicross och speedski. Dessutom genomfördes i december två världscuptävlingar i puckel i Idre.

– Att få visa upp våra idrotter här hemma är otroligt viktigt för oss, både sportsligt och kommersiellt, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Sverige har en lång tradition att varje år få arrangera världscuptävlingar, detta är dock ingen självklarhet. Det internationella skidförbundet FIS utser tävlingsarrangörer säsong för säsong och de som inte håller måttet får inte förnyat förtroende.

– Att Sverige varje år finns med på FIS tävlingsschema, och att vi i år dessutom har blivit tilldelade flera extra tävlingar, är bevis på att våra arrangörer gör ett fantastiskt jobb. Utan deras engagemang och vilja vore det inte möjligt att genomföra så här stora tävlingar. Deras insats betyder enormt mycket för utvecklingen av sporterna, säger Ola Strömberg.

I vanliga fall är det stor folkfest på samtliga arenor. I blir det annorlunda eftersom ingen publik tillåts på grund av pandemin. Så folkfesten får istället flyttas till tv-, radio- och digitala kanaler.

– Hoppas att alla kommer vara stolta över tävlingarna även fast de inte kan vara på plats. Men varför inte ta fram flaggor och visslor och skapa en egen folkfest framför skärmen, föreslår Ola Strömberg.

Världscuptävlingar i Sverige, vintern 2021

DatumPlatsGrenLänk
20–24 janIdreSkicrossSkicross x 3Läs mer
29–31 janFalunLängdåkning10/15 km F
10/15 km K
Sprint
Läs mer
6–7 febUlricehamnLängdåkningSprint
Sprintstafett
Läs mer
11–13 marsIdreSpeedskiSpeedski x 3
12–13 marsÅreAlpint, damerSlalom x 2Läs mer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.