Åtta åkare har fått VM-biljett till Cortina

/

Alpina landslagsledningen meddelar att åtta åkare är klara för att delta i alpina VM i Cortina 8–21 februari 2021. Fyra herrar och lika många damer har fått klartecken, men det finns även en möjlighet att ytterligare åkare kan komma att ansluta till VM-truppen.

– Vi har ett antal tävlingar kvar innan det är dags för VM i Cortina och vi har inte stängt några dörrar, det finns fortfarande möjlighet att kvalificera sig. De åtta som nu fått besked att de är klara för VM kan mentalt börja förbereda sig och lägga in det i sin planering, säger landslagschefen Lars Melin.

På herrsidan är det två teknikåkare och lika många i fardisciplinerna som fått sina VM-biljetter. Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren, Felix Monsén och Alexander Köll.

– Den kvartetten har presterat under säsongen, Köll är undantaget, men han har dragits med en skada och varit borta från ett antal tävlingar, men är nu tillbaka och han har visat tidigare vilken kapacitet han besitter och är därmed uttagen att representera Sverige i VM, säger Lars Melin.

På damsidan är det teknikåkarna som representerar, men där Estelle Alphand som senaste tiden växlat över till att fokusera på större svängar är hon ett kort att räkna med även i fartdisciplinerna.

– För tillfället har vi en del skador på fartsidan vilket gör att vi i dagsläget inte har någon där som kvalificerat sig för att åka ett VM. Men det är fortfarande tävlingar kvar i både teknik och fart och möjligheter att kvala, inga dörrar är stängda, säger Melin.

Sara Hector, Emelie Wikström, Estelle Alphand och Elsa Fermbäck är kvartetten som kunnat kvittera ut sina biljetter till Cortina.

Åtta åkare totalt så långt, men med möjlighet att komplettera in i det sista. Vilka åkare som ska köra de olika disciplinerna avgörs senare och är ingenting som måste specificeras i dagsläget.

– Ja, vi har den möjligheten och jag hoppas det är ytterligare några som tar chansen nu under de kommande tävlingarna, avslutar Melin.

Svenska truppen till VM i Cortina: Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, Mattias Rönngren, Åre SLK, Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona SC. Sara Hector Kungsbergets AK, Emelie Wikström IFK Sävsjö, Estelle Alphand, Åre SLK, Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.