Borås Skidstadion är preppad för att arrangera Skis-SM 2021. Foto: SSF

Bäddat för Skid-SM på snö i Borås

/

Allt faller sakta på plats för att Skid-SM 2021 ska kunna genomföras i Borås. Borås SK, som tillsammans med ett flertal Boråsklubbar arrangerar mästerskapet, har nu den snö som krävs för att kunna säkerställa banan för tävling på Borås Skidstadion.

Skid-SM som var en del av SM-veckan kommer att genomföras och TV-sändas, trots att själva SM-veckan har ställts in på grund av den rådande pandemin. Det blir dock ett begränsat arrangemang och bara de bästa kommer få vara på plats för att tävla. Ingen publik tillåts på arenan eller runt banan i enlighet med de reglers om gäller för genomförande av evenemang just nu.

– Snön som fallit är som ljuset i en mörk tunnel. Det ger en välbehövlig injektion av positiv energi i dessa utmanande tider. Vi är enormt tacksamma för den flexibilitet och vilja som Borås SK och Borås stad visat och är både glada och lättade att SM-tävlingarna blir av. Det är viktigt att hålla igång idrotten och kunna sprida både spänning och glädje till de som sitter hemma och följer våra aktiva, säger Daniel Fåhraeus, Svenska Skidförbundets längdchef.

Det fanns en viss oro för om snön skulle räcka till men den senaste tidens väder har säkrat upp det som behövs för att skapa ett arrangemang i världsklass för de aktiva på plats.

– Vi ser mycket fram emot att arrangera Skid-SM 2021 och möjligheten att visa upp vår fantastiska skidstadion för Skidsverige. Det är självklart väldigt tråkigt att inte kunna bjuda boråsarna och övriga skidintresserade på en av vinterns höjdpunkter på plats. Som situationen är fokuserar vi fullt på att skapa en fin skidfest för de aktiva och publiken hemma i TV-soffan, säger Håkan Eriksson ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

Tävlingsprogram för Skid-SM på Borås Skidstadion den 9–11 februari

Tisdag 9/2Damer 10 km, fristilHerrar 15 km, fristilOnsdag 10/2.Sprint damer och herrar, klassisk stilTorsdag 11/2.Herrar masstart 30 km, klassisk stil.Damer masstart 15 km, klassisk stil

Lämna ett svar

Your email address will not be published.