Henrik Harlaut tar sitt åttonde X-Gamesguld. Bild: Jocke Hammar, SSF

Henrik Harlaut tar sitt åttonde X-Games guld

//

I den avslutande showen på X games tog Hernik Harlaut, åre sitt åttonde X gamesguld. Det är det första guldet för Harlaut i grenen knuckle huck och hans åttonde i karriären.

– Det känns bara otroligt bra. Jag bestämde mig för att gå ut och bara göra min grej. fokusera på min stil och köra så varierat jag bara kunde. Jag improviserade hela tiden och allt bara satt och jag tror det var det som domarna gillade. Hela tiden nya grejer och felfritt utfört, säger Harlaut direkt efter tävlingen.

– Jag har faktiskt inte tränat så mycket på knuckle huck utan mest fokuserat på big air. Jag tappade lite energi efter den tävlingen och valde att stå över Slopestylen. När man tävlar i X-games måste man vara redo att ge allt för man vet att det kommer alla dom andra göra.Därför kände jag på morgonen innan slopestyle att det inte var läge. Så jag bestämde mig för att fokusera om till knuckle hucken istället.

Det var nära på att det inte blev någon tävling där heller för Harlaut som var med om en vådlig vurpa precis innan start.
– Jag åkte ut och skulle värma upp lite för mig själv och testa lite olika jibbar. Jag kom i hög fart och så bailade jag så hårt. Skidan flög av och jag tappade staven. Jag gled aslångt och träffade nästan ett träd. Det var riktigt nära ögat. Jag låg där helt omruskad och snö överallt och så kom en av de österrikiska åkarna och hjälpte mig upp, skrattar Henrik åt fadäsen som hade kunnat sluta riktigt illa.

Grenen knuckle huck handlar om att göra trick ut för landningen på big air hoppet och är en showgren där vinnaren tar hem hela tävlingen. Ingen andra eller tredjeplats delas ut. –”Jag vill bara säga att Jeppe (Jesper Tjäder) körde sjukt fett idag. han gick så stort och gjorde dom sjukaste tricken. Jag trodde nästan han skulle ta det idag och jag är sjukt imponerad av honom” avslutar Henrik

Henrik Harlaut var 2020 nominerad i årets prestation på idrottsgalan samt Jerringpriset när han blev historisk som enda freeskiåkaren med tolv X gamesmedaljer. Men dagens guld har han nu utökat till tretton medaljer. Åtta guld och fem silver.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.