Ljus framtid för telemark – Alvin tävlar i junior-VM

//

Efter ett antal framgångsrika säsonger i början på 2000-talet för svenska telemarkåkare har återväxten stått stilla under några säsonger. Men nu händer det en hel del. 17-årige Alvin Noaksson från Östersund Frösö Slalomklubb har fått en strålande säsongsinledning och nu är han redo att tävla i junior VM i schweiziska Mürren 9–11 mars.

Säsongen har börjat lysande för den nya juniorstjärnan i telemark, Alvin Noaksson tävlandes för Östersund Frösö Slalomklubb. Hans fina resultat vid världscuptävlingarna i norska Ål i februari följdes upp av två övertygande vinster i Norges Cupen i Bjorli.

Snabbare än seniorerna

Alvin vann de öppna norska juniormästerskapen i sprint och under Classic-tävlingen noterade han den snabbaste tiden av samtliga åkare, inklusive seniorerna (!)

– Jag fick till ett riktigt bra race och är extra nöjd med att vara över tre sekunder snabbare än norske konkurrenten Jacob Alveberg, som tog en världscupseger under förra vintern, sade Alvin efter tävlingen.

Utvecklingslagets kapten Erik Noaksson är entusiastisk och konstaterar att det ser riktigt lovande ut för Alvin inför starten i junior-VM, men även inför framtiden i stort:

– Våra ungdoms- och junioråkare har verkligen tagit ett jättekliv bara på en säsong, så vi hoppas kunna mäta oss med de bästa juniorerna internationellt.

Ljus framtid för svensk telemark

Även förbundskapten för telemark Olle Collberg gläds och ser ljust på framtiden:

– Det har varit några år då svensk telemark har stått lite stilla och återväxten har varit skral, men nu finns det flera nya ungdomsåkare som vill satsa på telemark, så det lovar mycket gott för svensk telemark på sikt, säger en nöjd förbundskapten.

Alvin startar i samtliga tävlingar

Junior-VM inleds torsdagen den 9 mars med Classic, följt av sprint respektive parallell sprint under fredagen och lördagen. Alvin Noaksson är en av de yngsta juniorerna och kommer starta i samtliga tävlingar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.