VM-silver för Walter Wallberg – ”Det känns fantastiskt”

//

VM i puckel avslutades på bästa sätt med parallellpuckel och Walter Wallberg klev åter igen upp på pallen. Karriärens första VM-silver och helgens andra medalj för Åre-åkaren.

Efter lördagens framgångar var det på söndagen dags för nya möjligheter för de svenska åkarna. Walter Wallberg, Åre SLK, som redan tagit ett VM-brons såg till att verkligen ta till vara på sina möjligheter och knep dagens silvermedalj.

Den tredje kvartsfinalen blev ett helsvenskt möte mellan Filip Gravenfors, Åre SLK, och Walter Wallberg och det blev en ordentlig styrkemätning mellan sveriges två starkaste parallellpuckelåkare. Filip inledde med att dra ifrån lite, men hastigheten gjorde att han tappade kontrollen och åkte ur.

I semifinalen skulle Walter möta australiensaren Matt Graham som visat stark form.

Walter satte ordentlig press på australiensaren redan från start och det höga tempot tvingade fram misstag från Graham. Walter tog både tiden och totalpoängen och därmed var medaljen säkrad.

I finalen mötte Walter gårdagens segrare Mikaël Kingsbury från Kanada. Marginalerna var nästan minsta möjliga. Walter tog ledningen och stressade Kingsbury till lite misstag i mittensektionen. Men Kingsbury kom tillbaka, var först i mål, och enstaka poäng vägde guldvågen till hans fördel.

Walter tog sin andra medalj för helgen och sitt första VM-silver i karriären. En fantastisk helg för den regerande olympiska mästaren.

– Det var otroligt jämt och vi låg precis bredvid varandra hela åket. Han släppte lite mer på andra hoppet och kom före i mål. Men det känns fantastiskt att åka hem med två medaljer, sa Walter efter tävlingen.

Filip förbättrade också sitt resultat från gårdagen och blev 8:a. Emil Holmgren, Åre SLK, blev 23:a och Albin Holmgren, Åre SLK, 32:a.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.