Silver till Gabriel Almqvist i Big Air

//

Tidigare i veckan tog brorsan guld i slopestyle. Under lördagen avgjordes big air-tävlingen i franska Font Romeu och denna gång var det Gabriel Almqvists tur att skutta upp på pallen för att ta emot medaljen.

Under lördagen var det gassande sol och plusgrader som åkarna möttes av när europacupens final i big air i franska Font Romeu skulle avgöras. Finalen där två av tre åk räknades, höll riktigt hög nivå och för den som var intresserad av en topplacering gällde det att inte hålla tillbaka någonting. Och det gjorde inte heller Gabriel Almqvist, FaluSnowPark som under tävlingen levererade riktigt hög nivå och ställde ned både en frontside 1440 tail och en switch backside 1260 melon.

– Det kändes verkligen superkul. Jag ramlade i mitt första åk men sen fick jag ned mina andra två som jag ville. Skönt att få lite revansch från slopestylen tidigare i veckan som inte riktigt gick som planerat, säger Almqvist.

Trots skada

Under slopestyle-tävlingen som gick tidigare i veckan hade Almqvist oturen att komma kort i ett av hoppen. Landningen blev så pass hård att 21 åringen skadade axeln och var då tvungen att avbryta tävlingen. Trots att axlen inte är helt återställd står han bara ett par dagar senare på pallen i europacupen.

– Jag hade bestämt mig innan att jag bara skulle ta det lugnt på kvalet, men så kändes det ändå rätt okej i axeln och jag lyckades ju ta mig till finalen. Och väl i finalen fick jag feeling och bara körde på som om jag inte vore skadad. Och det räckte ju till pallen, säger Almqvist.

Vad som egentligen hänt med Almqvists axeln är ännu inte helt fastställt men då uttagningen till en VM-trupp bara är dagar bort så hoppas han att det inte ska vara allvarligt.

– Det finns misstankar att det skulle kunna vara leden mellan nyckelbenet och axeln som kan ha töjts ut eller spruckit. Men jag ska på röntgen och säkerställa redan imorgon. Det ska ju fattas beslut om vilka som ska få åka i VM nu i dagarna. Och det hade ju varit sjukt kul att få åka där, säger Almqvist.

Resultat Big Air, svenska åkare i Font Romeu

Herrar

2. Gabriel Almqvist
8. William Almqvist
9. Ruben Rosenfors
20. Jesper Landmark
31. Hampus Ström

Damer

10. Tova Nejne
15. Novalie Engholm

Lämna ett svar

Your email address will not be published.