Branäs

– Ett skidparadis för familjen

////

Den 16 december öppnar Branäs återigen upp sitt vinterparadis. Med backar och aktiviteter som passar alla åldrar och boenden med skidåkning precis utanför dörren är det lätt att förstå varför skidanläggningen i norra Värmland blivit en stor favorit hos barnfamiljerna.

Branäs är idag Sveriges fjärde största skidanläggning när det kommer till antal sålda liftkort. Trots ett läge lite längre söderut än många andra av de största skidanläggningarna råder ingen brist på vare sig snö eller bra skidåkning. Med landets tionde högsta fallhöjd på 415 meter, 33 backar, 28 liftar, inklusive flera sittliftar och en gondollift, kan man erbjuda rolig och högklassig skidåkning för både nybörjare och erfarna åkare. Men succéresan som Branäs har gjort sedan början av 2000-talet beror inte bara på bra backar och härlig skidåkning.

– En skidsemester är mer än bara skidåkning och vi vill erbjuda en grym helhetsupplevelse. Det viktigaste är att umgås och ha kul, vilket innebär att vi behöver ge gästerna förutsättningarna att ha trevligt tillsammans även utanför backarna. Jag tror att det är det som gör att så många kommer tillbaka till oss, säger Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen. 

Sveriges mest familjevänliga skidort

I Branäs finns allt från lekrum och barnområden till familjevänliga restauranger och fullt utrustade boenden precis vid backarna – allt för att familjer ska kunna ta det lugnt och njuta av en härlig vistelse tillsammans. Självklart finns även skidskola, skiduthyrning, livsmedelsbutik och sportshop att utforska. Dessutom är de omåttligt populära maskotarna Björnbusarna ute i området dagligen för att hålla de mindre barnen sysselsatta och på glatt humör.

I skidområdet finns flera roliga och spännande utmaningar för både vuxna och barn. Här finns till exempel parker med olika linjer att välja mellan, både enkla och svåra, skicrossbana och äventyrsbanan Nintendo Land som vuxit ut till den kanske största favoriten hos barnen. Här får de chansen att för en kort stund kastas in i Mario och hans vänners värld och samtidigt njuta av rolig skidåkning. Allt detta och mycket mer har gjort att gästerna har röstat fram Branäs till Sveriges bästa skidort för barnfamiljer hela 13 gånger.

– Vår huvudmålgrupp är barnfamiljer och det är dem vi har i åtanke när vi tar fram allt från nya backar och liftar till aktiviteter och restauranger.

Flera nyheter till säsong 22/23

Inför årets säsong fortsätter Branäs sin utveckling med flera nya tillskott i skidområdet. Det blir en helt ny backe och släplift intill Nintendo Land, vilket innebär att barnen enkelt kan åka upp och ner i favoritbacken flera gånger i rad. Den kanske största nyheten för säsongen är en helt ny väg till toppen, utöver gondolliften. En ny sexstols expresslift kommer att möjliggöra ännu fler långa åk för gästerna varje dag. 

– Samtidigt som vi bygger den nya sittliften, passar vi på att bygga om i området Mattesdalen för att göra skidåkningen ännu bättre och roligare.

– Och även om vi växer för varje år som går och idag är en av Sveriges största skidanläggningar, har vi inte tappat den personliga och varma atmosfären. Det gör att våra gäster trivs och gärna återvänder, avslutar Mikael Elford.

Branäs öppnar för säsong 22/23 den 16 december och har öppet ända fram till 16 april.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.