211007 Frida Westman, backhoppning, poserar för porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 7 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0140

Frida Westman hoppar inte i Slovenien

/

Det nya stjärnskottet inom svensk backhoppning Frida Westman, IF Friska Viljor, missar helgens världscuptävlingar i Slovenien, på grund av karantän.

Frida Westmans debut på världscupen i backhoppning har varit minst sagt lysande. Tyvärr kommer vi dock inte få se Frida hoppa i helgens tävlingar i slovenska Ljubno eftersom hon satts i hemkarantän då en person i hennes närhet har testat positivt för covid-19.
– Frida mår bra och det är så klart tråkigt att hon inte kan komma till start. Men vi lever i en pandemi och följer våra protokoll, som gör att en start inte är möjlig tyvärr, säger Andreas Arén, sportchef för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Eftersom de efterföljande världscuptävlingarna i Japan har ställts in, kan tävlingarna i tyska Willingen den 28–30 januari bli de sista innan det är dags för Frida att ladda för OS.
– Vi hoppas självklart att det blir en ersättningstävling istället för de som skulle vara i Japan, men vi har inte fått besked av FIS ännu, berättar Andréas.
Det kommer trots Fridas frånvaro bli svenskt till start i Slovenien genom Sveriges andra lovande backhoppartjej, Astrid Norstedt från Sollefteå GIF.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.