Sjundeplats för Dew Tour-debutanten Oliwer Magnusson

///

Oliwer Magnusson kvalade som två när han för första gången i karriären tävlade på Dew Tour. I finalen satte han ner tre stabila åk och slutade på en sjundeplats.

Efter världscuptävlingen i Steamboat stannade Oliwer Magnusson och Jesper Tjäder kvar på andra sidan atlanten för att representera de svenska färgerna på Dew Tour i Copper Mountain, USA. Slopestylekvalet avgjordes under torsdagen där de tio bästa åkarna gick vidare till final. Dew Tour-debutanten Oliwer Magnusson visade upp sig direkt och tog hem andraplatsen i kvalet med 88.25 poäng.

– Det var verkligen tuffa förhållanden med en platt backe, nysnö och dålig fart. Men jag fick ändå till det helt okej. Jag gjorde ett ganska lätt åk första åk och fick bara 70 poäng. Andra åket så bytte jag en grab på sista hoppet och fick 15 poäng mer, så det var bara att tacka och ta emot, säger Oliwer Magnusson.

Jesper Tjäder fick till ett stabilt första åk och låg precis utanför topp tio inför det andra och avgörande åket. När han skruvade upp svårighetsgraden missade han tyvärr på den första railen och slutade på en 16 plats.

I finalen på Dew Tour var det bästa åket av tre som räknades, till skillnad från i världscupen där det körs två finalåk i slopestyle.

– Det är skönt att ha tre åk. Det var tur för mig idag för jag satt ju mitt bästa åk i tredje. Man får åka mer skidor men jag försöker ändå tänka att man bara har två åk så att man får lite mer press på sig. Annars blir det lätt att man inte är så fokuserad och tänker att man har så himla många åk, säger Oliwer.

Oliwer satte ner tre stadiga åk i finalen och slutade sjua på karriärens första Dew Tour-tävling.

– Det var jävligt kul. Även fast jag kom sjua så är jag väldigt nöjd för jag har fem tävlingsåk de här dagarna och jag har satt alla, där fyra av dem har varit bra. Det tar jag verkligen med mig, säger han.

Efter tre veckor i USA bär det nu av hemåt för lite julledigt och Oliwer tar med sig en härlig känsla.

– Banan var väldigt roligt, det var många olika alternativ på railsen. Jag tar med mig att jag gick till final i min första Dew Tour och satte många bra åk under tävling i svåra förhållanden. Nu blir det hem och fira jul!

Resultat Dew Tour herrar

1) Colby Stevenson, USA, 96.25p
2) Alex Hall, USA, 95,25p
3) Nick Goepper, USA, 89.50p
7) Oliwer Magnusson, 85.25p

Lämna ett svar

Your email address will not be published.