Riksgränsen

Riksgränsen 

 

En bra bit ovanför polcirkeln ligger Sveriges nordligaste skidort. En ort som vaknar till liv rätt sent på säsongen på grund av det väderkänsliga läget. Bäst skidåkning bjuds det på när andra orters säsongsavslutningar närmar sig. I maj håller liftarna öppet på natten i midnattssolens sken och området visar upp sin bästa sida.

   Här hittas 15 pistade nedfarter, de flesta medelsvåra. Nybörjare kommer igång lättast i Blåbärsbacken, Lingonbacken eller BH-löpan. Mer avancerad åkning hittas i Snobben, Kanan och Lämmeln. Det är dock framför allt för den extrema offpisten i direkt anslutning till liftsystemet och på de många lättåtkomliga topparna runtomkring som lockar skidåkare från hela världen hit. Här finns kanske Sveriges bästa offpist med fina bergssidor, hängdrivor, hopp och klippor. Tröttnar man på att gå för egen maskin upp på topparna finns det tillgång till helikopterlyft.

   Riktigt schysst after-ski finns på hotellet. Stämningen varierar med säsongen. Lungt och stilla tidigt på säsongen och mer ös i takt med att ljuset kommer. På hotellet hittas butik, läkare, sportavdelning och spa-anläggning. Boendeutbudet varierar mellan enklare skidåkarrum till mer exklusivt boende i Meteorologen. Det mesta är knutet till hotellet. Enklast reser man hit på “rälsen”. Tåget stannar alldeles utanför hotellet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Feb-juni
Högsta topp: 1.051 m.ö.h
Högsta åkhöjd: 909 m.ö.h
Fallhöjd: 387 m
Tot. pistlängd: 12.000 m
Längsta nedfart: 2.350 m
Nedfarter: 30 (16 pist)
Antal liftar: 6
Längdspår: 36 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 2
Restauranger: 2
Barer/Klubb: 4

0980-641 00
riksgransen.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.