Björkliden

Björkliden

 

Inte långt ifrån Riksgränsen ligger Björkliden. Storslaget och vackert sker den mesta skidåkningen på kalfjället. Du kan välja Björkliden för de extrema utmaningarna likväl som för att i stillhet njuta av naturen och av god mat och dryck.

Likt sin granne Riksgränsen ligger Björkliden väderkänsligt vilket gör det till en ort som bör besökas på den senare delen av säsongen. Bra skidåkning och bra boende gör att den lilla nordliga skidorten lockar en hel del folk. Här stöter man på allt ifrån duktiga friåkare, med fotografer i släptåg, till småbarnsfamiljer med varm choklad i ryggsäcken.

Björkliden har bra variation på pisterna, men jämför man med grannen Riksgränsen är det snällare backar. Nära hotellet finner du liftar och pister för lugnare skidåkning, tar du dig längre in i systemet blir utmaningarna större. Då skidåkningen mestadels sker på kalfjäll är man mycket beroende av vädret. Här finns även mycket lättåtkomlig offpist.

Heliskiingen är en av de bättre i Sverige och många stora toppar med bra fallhöjd ligger i närheten och är även möjliga att nå för “egen maskin. Barnen har ett eget välutbyggt område som bl.a. innehåller ett speciellt offpistområde.

Under högsäsong är det riktigt bra partytryck här med trubadurer och afterskiband. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Feb-maj
Högsta topp: 1.051 m.ö.h
Högsta åkhöjd: 958 m.ö.h
Fallhöjd: 538 m
Tot. pistlängd: 15.000 m
Längsta nedfart: 3.300 m
Nedfarter: 25
Antal liftar: 5
Längdspår: 50 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 2
Restauranger: 3
Barer/Klubb: 5

0980-641 00
bjorkliden.com