Kådalis

Kåbdalis

 

En av Norrbottens äldsta och mest populära skidanläggningar tack vare att den ligger relativt nära kusten och är rätt stor.

En komplett skidort i mindre format. Toppen ligger på 570 meter över havet. Fallhöjden är 210 meter. I dalen befinner man sig på samma höjd som Torneträsk vilket medför god snötillgång utan alltför bistra vintrar. För att säkra fina åkförhållanden sprutas från 17 stora snökanoner så snart kylan kommer på hösten. Erkänt duktiga på att tidigt (oktober) erbjuda fina och välpreparerade backar som håller hela säsongen slutar i maj.

Anläggningen har en stollift och 3 släpliftar. Det finns 9 preparerade pister och 3 offpist-repor. Pisterna, som är riktade åt söder och väster, är varierande i sin utformning med bl a naturliga grytor och krön. 

Väl utbyggt barnområde med barnbacke, knattelift och pulkabacke. Längdspår som prepareras med pistmaskin. Boende på lägenhetshotell, vandrarhem, i stugor och på camping. Öppnar ofta bland de första i Sverige tack vare ett stort modernt snösystem.

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Nov-maj
Snökanoner: Ja
Högsta åkhöjd: 570 möh
Fallhöjd: 210 m
Tot. pistlängd: 14.000 m
Längsta nedfart: 1.500 m
Nedfarter: 15
Antal liftar: 3
Längdspår: 20 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 1

0928-500 37
kabdalis.com