Borgafjäll

Borgafjäll 

 

Borgafjäll ligger i södra Lappland, 10 mil från Dorotea. En skidort med mycket fjällkänsla och som lockar nästan lika många skoteråkare som skidåkare.

I Borgafjäll slutar allmän väg och de stora fjällmassiven markerar gränsen till Norge. Borgafjäll har tre liftar med tretton nedfarter av varierande svårighetsgrader. Den längsta nedfarten är 1495 meter och ger en fallhöjd på 289 meter. Mer fallhöjd och mer utmaningar hittas offpist på någon av områdets fina toppar. Dessa nås med fördel med hjälp av stighudar eller varför inte helikopter eller catski. Vid sidan av skidåkningen regerar skoteraktiviteterna. Borgafjäll har kommit att bli ett riktigt mekka för skoterentusiaster. Hit åker man för en upplevelse med stillheten och vildmarken i fokus i högre grad än för party.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Dec-Maj
Snökanoner: Nej
Högsta åkhöjd: 803 möh
Fallhöjd: 290 m
Tot. pistlängd: – m
Längsta nedfart: 1.495 m
Nedfarter: 13
Antal liftar: 3
Längdspår: 27 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 2

0942-421 00
borgafjallen.com