Utbildning mitt i Sälenfjällen

/

Vill du utveckla din åkning inom alpin skidåkning, snowboard eller freeski? Eller vill du börja jobba som skidlärare efter gymnasiet? I så fall är Malung-Sälens gymnasieskola ett alternativ för dig.

Skidlärargymnasiet
Malung-Sälens gymnasieskola erbjuder skidlärarutbildning med inriktning hotell och turism. Utbildningen har riksintag och är unik i sitt slag och passar den som vill arbeta i turistnäringen som skidlärare efter gymnasiet, såväl nationellt som internationellt.
– Det finns en stor efterfrågan av arbetskraft inom turistnäringen. Med sin placering vid Sälenfjällen så ligger skolan helt perfekt, säger Per Edvall, sportchef på Malung-Sälens gymnasieskola.

Elever från hela Sverige söker
Skolan erbjuder också Riksidrottsgymnasium i grenarna Alpint, Freeski och Snowboard, för de elever som vill satsa mot en internationell elit. För dem som vill satsa på en nationell karriär inom snowboard och freeski finns även Freeridegymnasiet som precis som Riksidrottsgymnasium har sökande elever från hela Sverige. Till Malung-Sälens gymnasieskola söker sig även elever som läser traditionella program men älskar vinteridrott och som helt enkelt tycker om att vistas och bo i inspirerande fjällmiljö. 

  Kommunen är stolt över gymnasieskolan som har fått bra resultat och satsar på skolan och utrustningen för deras ämnen. Responsen från tidigare elever är mycket bra och de flesta vill inte sluta på skolan utan trivs så bra att de vill fortsätta även efter att utbildningen är slut.
– Det är en speciell tid i livet som många saknar efteråt. Vi tillbringar en stor del av tiden på fjället och en del söker för att få en utbildning i den här miljön och andra för idrotten. Det är här morgondagens stjärnor inom vinteridrott utbildas, avslutar Per Edvall.  

                       malung-salensidrottsgymnasium.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.