Bjursås

– En komplett vinterupplevelse i en sällsynt vacker bygd

//

Bjursås räknas som en av Sveriges klassiska alpina adresser och förra säsongen firade de 40 år. Bjursås har ofta gjort sig känd för hög service och blivit omnämnd som en av landets mysigaste skidorter – något som man medvetet också jobbar för att vara.

Byn medomnejd är för många själva sinnebilden av Dalarna med skogar, berg och dalar, sjöar och fäbodar. Från anläggningen har du betagande utsikter. Trivselfaktorn höjs ytterligare av bäcken som porlar genom anläggningen och korsas av träbroar till en av restaurangernas uteservering. På berget finns drygt 20 nedfarter varierande åkning och 10 liftar. För de yngre finns två barnområden med liftkarusell och rullband – och såklart en juniorpark. I den större snowparken finns roliga utmaningar för hela familjen men även hopp som sverigeeliten kan nöta på.

Förutom utförsåkning finns aktivitetsutbud som slår det mesta. Sex mil längdspår finns i området runt anläggningen. På sjön Bjursen intill stugbyn och campingen finns här både längdspår och isbana där tex låne-sparkarna är härliga att ta en tur med. Hundspann, isfiske, Relax med bubbelpooler och bassäng är andra exempel på alla aktiviteter i Bjursås.

Bjursås ligger bara ca 20 mil från Mälardalen, så resan går snabbt och på bra vägar. Väl på plats ligger skidåkning, aktiviteter och restaurang på bekvämt glid eller promenadavstånd från stugbyn och campingen. Så förutom att resan går lätt så kan bilen vila när ni är i Bjursås. Skönt för både förare och miljö!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.