///

Kittelfjäll

– En skidort för alla, med grym offpist

 Kittelfjäll finns något för alla och det är inte bara snack. Orten röstades den gågna säsongen fram till Sveriges näst bästa skidort 2017.  Och det säger inte lite då det innebär att orten lockar ett brett spektra av skidåkare. De duktiga skidåkarna dras till Kittelfjäll för all natursnö och de enorma möjligheterna till offpiståkning både i och utanför skidområdet. Även de medelgoda åkarna stormtrivs här då åkningen är varierande i både svårighetsgrad och lutning. Vill man varva både piståkning med offpist utan stress och trängsel i backarna passar Kittelfjäll perfekt och samtliga som kommer hit utvecklar sin skid- och snowboardåkning. I den lekfulla terrängen hittar de allra flesta en utmaning oavsett nivå. 

Oanande möjligheter till grym offpist väntar på sluttingarna och ravinerna i Kittelfjäll.

Offpist-skidåkning 
I skidområdet finner man den offpist som gjort orten känd, stora raviner som fungerar som naturliga halfpipes, breda uthuggna partier i skogen, ren skogsåkning och öppna kalfjällytor för stora svängar ovanför skogsgränsen. Eftersom Kittelfjäll ligger längst österut i den lappländska bergskedjan och här får man riktigt stora snöfall av torr inlandssnö då lågtrycken kommer österifrån och bromsas upp av de mäktiga bergen. Här kan man förmodligen skrapa ihop flest lössnödagar i hela Skandinavien – snöar det inte så ser vindarna ändå till att ny fluffig snö lägger sig i skidområdets raviner och skogsområden.

Orten erbjuder väldigt många offpiståk inne i skidområdet. För den som vill komma ännu längre bort från liftar för att uppleva vildmaken, tystnaden och orörd snö så finns det suveräna möjligheter till det med utgångspunkt från liftarnas avstigning. Klassiska kalfjällsåket Sadeln åt ena hållet eller baksidan av Kittelfjället, Norgesvängen i andra riktningen. Kittelfjäll är också välkänt för sina suveräna möjligheter till toppturer och mycket prisvärda helikopterskidåkning. Flyger gör man till närliggande stora fjäll som Borkafjäll, Risfjäll, Daune men också på Södra Lapplands högsta fjällmassiv Marsfjällen och Giemse. Utbudet av fjäll och toppar gör Kittelfjäll till en av Sveriges absolut mest kompletta offpistskidorter.

Heliskiing är ett effektivt sätt att ta sig runt i området.

Resa och boende 
Med Active Ski Travel tar du dig till Kittelfjäll med buss direkt från Stockholm eller påstigning efter vägen. Bussen avgår på kvällen och du är uppe i byn på morgonen efter, framme lagom till liftöppning. 

Det finna olika alternativ till boende i Kittelfjäll. Hotell, stugor och värdshus som alla erbjuder boende i direkt anslutning till skidområdet och liftar. l övrigt hittas all den service du behöver för att få en skidupplevelse utöver det vanliga. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.