///

Skidparadis i hjärtat av Sverige

Skidåkning och Sveriges huvudstad är kanske inte två saker som ofta nämns tillsammans. Men faktum är att du endast två timmar norr om Stockholm kan upptäcka en av Sveriges snabbast växande anläggningar, Kungsberget. 

Från det att den första liften byggdes på 1970-talet har Kungsberget utvecklats snabbt och blivit ett namn att räkna med i skidsverige. Idag erbjuds besökare från hela landet skidåkning av högsta kvalitet. Totalt hittar du 22 pister och 12 liftar på anläggningen, som med sitt strategiska läge lockar mängder av gäster varje dag. Kungsberget har utvecklats till en av de största skidanläggningarna söder om fjällen och idag är de topp tio i Sverige när det kommer till antal skiddagar. Men att anläggningen skulle vara där den är idag kunde man kanske inte tro för några år sedan.

Sedan Branäsgruppen köpte Kungsberget av Sandvikens kommun år 2004 har mycket hänt. Från 2010 och framåt har de till exempel, tillsammans med samarbetspartners, investerat närmare 500 miljoner för att förvandla platsen från en daganläggning till en skidort. Satsningen och investeringarna har bland annat innefattat Sveriges modernaste skidhyra, mängder av restauranger, lägenheter, stugor och mycket mer. I nuläget finns hela 1800 bäddar på området, men några planer på att sakta ner och nöja sig finns inte. 
– Vi vill alltid finnas på platser som är belägna vid befolkningstäta områden. Att investera i Kungsberget, som redan var en fantastisk anläggning, var därför en självklarhet. Vi är stolta över att Kungsberget är en del av Branäsgruppen och ser fortsatt stor utvecklingspotential i anläggningen, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Perfekt för barnfamiljer
Precis som systeranläggningen Branäs så är Kungsberget ett fantastiskt resmål för barnfamiljer. På området finns massor av aktiviteter som barnen kan glädjas åt, både i backarna och på restaurangerna. I skidskolan kan de dessutom bli tryggare på skidorna, samtidigt som de får träffa nya kompisar. Barnanpassningen är något som har gjort Branäs väldigt framgångsrikt och konceptet har alltså överförts till de andra anläggningarna inom koncernen. Men självklart erbjuder Kungsberget skidåkning för alla åldrar. 
–Vårt breda utbud av backar och ski-in ski-out läge på områdets boenden gör att alla, från nybörjare till mer vana åkare, kan njuta fullt ut, säger Martina Svensson, platschef på Kungsberget.

Oavsett gästens tidigare erfarenhet ska det vara enkelt att komma ut i backarna, vilket är något som Kungsberget har satsat extra mycket på. Gästerna kan enkelt fylla på sitt liftkort i en app och det går även att boka skidutrustning hemifrån så att allt är klart för upphämtning när de anländer.

Långa öppettider för fler timmar i backen
Förra säsongen blev en rekordbra säsong för Kungsberget och mycket talar för att försäljningen bara kommer att fortsätta öka i år. Skidanläggningen öppnar sina portar redan 30 november och kommer precis som förra året att erbjuda kvällsåkning. 
– Vi började ha öppet till 19.00 varje dag förra året och det blev en stor succé, så vi kommer givetvis att fortsätta den här säsongen. Hela anläggningen kommer att vara öppen till 21.00 på torsdagar och 19.00 övriga dagar, säger Martina Svensson.

Vad är det bästa med Kungsberget i dina ögon?
– För mig är svaret helt självklart och det är glädjen man ser hos gästerna. Hur familjer och goda vänner kan slappna av under en härlig semester. Sedan är det fantastiskt roligt att vi har så många säsongskortsinnehavare. Kungsberget är en av anläggningarna med flest säsongskort i Sverige. Det, tillsammans med att vi har en stor andel återkommande gäster, talar för att de som kommer hit verkligen trivs. Det är väldigt roligt och inspirerande.

Fakta Kungsberget
Öppet 30 nov – april 
22 pister 
12 liftar 
Upp till 1 700 meter långa åk 

Barnområde
1 800 bäddar
Fallhöjd på 200 m.
Snowpark, Happy Park, Big Air Bag

Lämna ett svar

Your email address will not be published.