230313 Alpint SOLDEU,ANDORRA,13.MAR.23 - ALPINE SKIING - FIS World Cup Final, downhill training, men. Image shows the race track. Photo: GEPA pictures/ Mathias Mandl © Bildbyrån - COP 81 - SWEDEN AND NORWAY ONLY

Världscupen avslutas i Soldeu – här är svenskarna på start

//

Den alpina världscupen 2022/2023 går mot sitt slut. Finalerna går i Soldeu 13-19 mars, med inledande farttävlingar och därefter följer slalom och storslalom med svenskt deltagande.

Världscupsäsongen 2022/2023 avslutas med finaler i Soldeu, Andorra, 13-19 mars. De åkare som placerat sig på plats 1-25i världscupen i respektive disciplin kvalificerar sig till att köra finalerna. Det gör också åkare som har 500 världscuppoäng, olympiska- och världsmästare och Junior-VM-vinnare från innevarande säsong i de olika disciplinerna.

Fem svenska åkare har kvalificerat sig till att åka slalom och storslalom som genomförs 18-19 mars: Estelle Alphand, Hanna Aronsson Elfman, Sara Hector, Anna Swenn Larsson och Kristoffer Jakobsen. Norske Lucas Bråthen leder slalomcupen på herrsidan med 32 poäng till godo på landsmannen Henrik Kristoffersen och med Daniel Yule 65 poäng efter Bråthen. Kristoffer Jakobsen ligger på 17e plats i slalomcupen inför finalerna.

Estelle Alphand säkrade en plats i finalen med sin 13e plats i Åre den gångna helgen. Resultatet gav 24e plats i cupen och Sara Hector, som tog säsongens fjärde pallplats på hemmaplan i Åre, ligger sexa i storslalomcupen. I storslalomcupen är Anna Swenn Larsson bästa svenska på femte plats. Hanna Aronsson Elfman ligger på nionde och Sara Hector på elfte plats i slalomcupen inför tävlingarna i Soldeu.

Åkare

Storslalom
Estelle Alphand, Åre SLK
Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK
Sara Hector, Kungsbergets AK

Slalom
Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK
Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK
Kristoffer Jakobsen, Storklintens alpina
Sara Hector, Kungsbergets AK

Lämna ett svar

Your email address will not be published.