Hemavan Alpint

Hemavan 

 

Hemavan bildar tillsammans med Tärnaby  norra Sveriges största skidområde och erbjuder enastående skidåkning för hela familjen i fantastisk fjällmiljö.

Hemavan är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö. Hemavan har 10 liftar varav en gondol/telemix och närmare 30 nedfarter med varierande svårighetsgrad lämpade för både stora och små skidåkare. I Hemavan hittas även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. Högklassig offpist hittas även mycket lättillgängligt i fjällbjörkskogen belägen i mitten av skidområdet.

Hemavan passar utmärkt för barnfamiljer både genom pisternas variation och aktiviteter för de små där Lenny Lämmel välkomnar med sitt alldeles egna Lämmelland.
Sedan invigningen av Hemavans nya gondollift har skidåkningen blivit ännu mer lättillgänglig där man når kalfjället på bara 5 minuter.

Hemavan är en växande skidort med ett stort utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar. För den som gillar kombinationen av härlig fjällskidåkning, god mat och underhållning är Hemavan det perfekta alternativet.

Hemavan är unik då man som enda skidort i Norden stoltserar med en flygplats mitt i byn med gångavstånd till både boende och skidåkning. Fly-in-ski-out!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Nov-maj
Högsta topp: 1.135 m.ö.h
Högsta åkhöjd: 1.135 m.ö.h
Fallhöjd: 665 m
Tot. pistlängd: 27.000 m
Längsta nedfart: 5.500 m
Nedfarter: 28
Antal liftar: 10
Längdspår: 22 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 3
Restauranger: 11
Barer/Klubb: 5

0954-301 50
hemavantarnaby.com

Lämna ett svar

Your email address will not be published.