Tärnaby Alpint

Tärnaby Alpint

 

Tärnaby bildar tillsammans med Hemavan norra Sveriges största skidområde och erbjuder enastående skidåkning för hela familjen i fantastisk fjällmiljö. Liftkorten gäller i båda skidområdena.

I Tärnaby hittas närhet till både otämjd fjällterräng som fina barnområden där skidåkning blandas med lek och skoj. Högre upp på fjället så finns det äventyrligare skogsåkning och långa härliga familjebackar att avnjuta.

I Tärnaby finns de mest kända nedfarterna i Hemavan Tärnabyområdet. Här finns 5 liftar och 13 nedfarter – däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken, 2 barnområden och helt fantastiska offpistområden. I Tärnaby sätter man stolthet i sina backar och den unika alpinhistoria som finns djupt rotad i bydgen.  

Frihet på fjället
I Tärnaby erbjuder Laxfjället underbar offpiståkning. Här hittar du enkelt dina favoritställen för varierad skidåkning på fjället. Upplev friheten i riktig fjällterräng.

Du når enkelt offpistområdena direkt från liftarna, både på den östra och västra sidan av Laxfjället. Vill du uppleva helt orörda områden rekommenderas att du åker ner på norra sidan och turar upp igen för ett nytt åk. Du hittar mer information kring områdets offpiståkning hemsidan.

Vid sidan av skidåkningen är området först och främst ett riktigt skoterparadis, men du hittar även aktiviteter som längdåkning med belysta spår, heliskiing, hundspann, bowling, gym och vinterfiske här. Boenden i Tärnaby har närhet till backarna och fjället. Du väljer om du vill bo på något av hotellen, vandrarhem, stugor eller ta med husvagnen.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Nov-maj
Högsta topp: 1.412 m.ö.h
Högsta åkhöjd: 828 m.ö.h
Fallhöjd: 425 m
Tot. pistlängd: – m
Längsta nedfart: 1.800 m
Nedfarter: 18
Antal liftar: 5
Längdspår: 18 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 2
Restauranger: 4
Barer/Klubb: 2
Skipass Vuxen/Ungdom: 

0954-301 50
tarnabyalpint.se