Dundret

Dundret

 

Dundret är det fjäll som ligger i särklass närmast en riktig stad. Ett par kilometer utanför Gällivares stadskärna tornar fjället upp sig. Lång säsong och hög snösäkerhet karaktäriserar Dundret. Här slipper du köa och kan åka “manchester” hela dagen. Inte ens på högsäsong känns det trångt. 

   Anläggningen är en av få som stått som värd för en alpin herr-världscup. Pisterna är bra preparerade och en del riktigt branta. Underlaget håller hög klass och det blir sällan isigt. Offpisten är dock begränsad. Dundret är ett mycket bra alternativ för barnfamiljer med barnbackar, snöland, maskoten Dundretbjörnen och många kringaktiviteter. Mat och boende hittas på Björnfällan som är ett stort timrat hotell, med skön fjällkänsla. Det ligger i direkt anslutning till liftarna och det är även stället partyt äger rum. Bäst röj både på afterski och kvällskvisten är det på helgerna då ortsbefolkningen tar sig upp på berget. Önskas variation tar man snabbt taxi ned till Gällivare.

Fina längdspår som flera år varit värd för värlscupen i längdskidor ligger i direkt anslutning. I övrigt finns de flesta kringaktiviteter att tillgå. På Dundret har man stor chans att se det berömda och exotiska norrskenet. Bra kommunikationer med både flyg (90 min från Arlanda och tåg gör även Dundret till ett bra weekend-alternativ.

Instagram did not return a 200.

Fakta

Säsong: Nov-Maj
Högsta topp: 1.051 m.ö.h.
Högsta åkhöjd: 821 möh
Fallhöjd: 350 m
Tot. pistlängd: 11.620 m
Längsta nedfart: 2.700 m
Nedfarter: 10
Antal liftar: 6
Längdspår: 100 km
Skiduthyrning: 1
Skidskola: Ja
Backservering: 2
Restauranger: 2
Barer/Klubb: 1

0970-145 60
dundret.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående artikel

Bjursås

Nästa artikel

Rekordmånga deltagare på Rookie Camp i Hemavan

Senaste i Norra Norrland