Dundret Lapland

Dundret

 

Dundret är det fjäll som ligger i särklass närmast en riktig stad. Ett par kilometer utanför Gällivares stadskärna tornar fjället upp sig. Lång säsong och hög snösäkerhet karaktäriserar Dundret. Här slipper du köa och kan åka “manchester” hela dagen. Inte ens på högsäsong känns det trångt. 

  Dundret Lapland blev framröstad som Sveriges Bästa Skidort 2020 av Freeride! Med sin närhet till Gällivare och Gällivare Lapland Airport är berget lätt tillgängligt. Dundret skapar arktiska äventyrsupplevelser för samhället året runt! Dundret Lapland har sedan Gällivare Kommun tog över satsat mycket på att skapa en bättre upplevelse för barnfamiljer. Det finns bra barnbackar, snöland, grillplatser, barnrum och många aktiviteter. Under säsongen 2020/2021 kommer de även att öppna en ny lättare nedfart från toppen. Som familj kan man då åka sittliften hela vägen upp. Man ska inte heller glömma att Dundret finns i Lappland och att det finns många andra aktiviteter som att åka hundspann, kolla norrsken, åka snöskoter och mycket mer!

Dundret Lapland anses av experter som en av Sveriges mest viktiga anläggningar. Det är på grund av tidig säsong, snömängd och tillgänglighet. Anläggningen är även en av få som stått som värd för en alpin herr-världscup. Pisterna är bra preparerade och en del riktigt branta. Underlaget håller hög klass och det blir sällan isigt. Offpisten är begränsad men riktigt bra på grund av den mängden natursnö. Dundret Lapland erbjuder utmärkt skidåkning för de mer erfarna åkare. I övrigt finns det bra längdspår som flera år har varit värd för världscupen i direkt anslutning till anläggningen.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Okt-Maj
Högsta topp: 823 m.ö.h.
Högsta åkhöjd: 750 möh
Fallhöjd: 330 m
Tot. pistlängd: 11.620 m
Längsta nedfart: 2.620 m
Nedfarter: 10
Antal liftar: 5
Stol:Släp:Band: 3
Längdspår: 100 km
Skiduthyrning: 1
Skidskola: Ja
Backservering: 2
Restauranger: 2
Barer/Klubb: 1

0970 – 522 800
www.dundretlapland.com

Lämna ett svar

Your email address will not be published.