Bygdsiljum

Bygdsiljum

 

Nära kusten, snösäkert och generösa öppettider gör Bygdsiljumsbacken till en favorit bland Västerbottningarna.

Skidbacken öppnade den första backen redan 1943 och sedan dess har det hänt en hel del. Anläggningen har idag 13 nedfarter med alla svårighetsgrader, från barnvänliga familjebacken till norrlandskustens brantaste backe med 45 graders lutning. För de ”tricksugna” finns en välutbyggd funpark. I anslutning till anläggningen finns servering, skidshop och skiduthyrning. Boende hittas på campingen där det finns stugor och husvagnsplatser. På sommaren byter backen skepnad och blir till ett paradis för riktigt grym downhillcykling. Hela nio leder av olika svårighetsgrad erbjuds.  

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Dec-april
Snökanoner: Ja
Högsta åkhöjd: – möh
Fallhöjd: 125 m
Tot. pistlängd: – m
Längsta nedfart: 1.350 m
Nedfarter: 13
Antal liftar: 5
Längdspår: 7,5 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 1

0914-201 38
bygdsiljumsbacken.com