Järvsö fortsätter utveckla vinterutbudet

///

Hösten står för dörren i Järvsö och med det är förberedelserna inför den viktiga vintersäsongen i full gång. Den kommande säsongen bjuder på flera intressanta nyheter med fokus på aktiviteter, kvalitet och utveckling.

Barnfamiljernas skidparadis Järvsöbacken fortsätter säkerställa sin höga kvalitet och leverans med att investera ytterligare i bland annat effektivare snöproduktion och underlagsarbeten. Innan säsongsöppning har det satsats cirka 25 miljoner kronor på allt ifrån ett uppdaterat snökanonsystem för effektivare snöläggning och tidigare öppning, markarbeten har utförts i befintliga backar för att göra de jämnare och därmed minska den totala snöproduktionen samt flera nya, energieffektiva snökanoner.

 Det är i stora drag det vi satsat på vad gäller det man som besökare inte riktigt ser och tänker på men som är viktigt ur en kvalitet- och hållbarhetssynpunkt, förklarar Peter Augustsson, VD för Järvsöbacken.

– Men det blir också flera nyheter för besökaren som kommer vara väl synligt. På och runt området för Skidcenter Norr har vi ett helt nytt grillområde med ny grillstuga, en stor och nybyggd värmestuga, nya personalutrymmen, större parkering samt tolv nya laddstationer för elbilar, avslutar Peter Augustsson.

Övriga nyheter från Järvsöbacken är att barnens favoritmaskot LOA kommer bli än mer aktiv och vara ute i backarna med barnen och det lokala Nomad Burgers & Rävgrytets Kafferosteri tar över restaurangen och Café våfflan på Skidcenter Norr. Det blir ett bra komplement till skidanläggningens 6 övriga caféer och restauranger.

Aktiviteter och avkoppling på Camp Järvsö
Aktiviteter och avkoppling på Camp Järvsö

Den unika anläggningen som naturskönt ligger sig vid Kalvsjöns strand strax utanför Järvsö by – Camp Järvsö. Sveriges främsta aktör inom träning och hälsa, Springtime Group AB som tillsammans med flera lokala profiler och välkända instruktörer byggt upp en anläggning i världsklass. Här erbjuds gästen bland annat temapaket året runt. Aktuellt inför höst och vintersäsongen är Trail & YogahelgAktiva Senior-dagarMat och yoga med naturen som temaHöstlovsvecka för hela familjenDans och adventsweekendTräna rätt för ryttare, Springtime Skicamp samt prisvärda paket hela vintern med boende, liftkort och träning.

Restaurangen är öppen året runt och likaså det stora aktivitetsutbudet med gym, yogasalar, gymnastikhall, fotbollsplaner, cykel, löpar, vandring- och skidleder samt den avkopplande vedeldade bastun tillsammans med en isvak vid banan för långfärdskridskor. Här får gästen nya upplevelser, pulstoppar och djupa andetag. Alltihop i en vidunderligt vacker miljö och med rum för både insikt och utblick.

Fjällräv på Vildmarksparken JärvzooJärvzoo – jubilaren med den unika vinterupplevelsen

Har du någonsin sett en älg pulsa i meterdjup snö, spanat efter fullmånen mellan trädtopparna eller fascinerats av den vita kamouflerande pälsen hos fjällräven? I den unika parken har du vintertid möjlighet att på knarrande snö promenera under snötyngda hälsingegranar och lära dig massor om Nordens vilda djur. Nordens Vildmarkspark Järvzoo firar i september 30 år och det populära besöksmålet ser tillbaka på årtionden av inspirerande möten, allmänbildning och det viktiga bevarandearbetet för att rädda hotade arter och deras livsmiljöer.

Nya boenden i Järvsö

Nya starka etableringar både planeras och har redan utförts med fokus på aktivitetsnära boenden. Både vid foten och på toppen av centrala Öjeberget har nya attraktiva stugor byggts samt moderna lägenhetsboenden. I byggstadiet har vi dessutom Kulthammar By som med 37 exklusiva lägenheter intill Stenegård besitter en fantastisk utsikt över älven, byn och bergen. Vid Järvsös södra infart har före detta Kramsta Gästgård uppdaterats till Järvsö Lodge med dess 38 toppmoderna lägenheter. Ett bra tillskott inför stundande vintersäsongen.

Snöskotersafari med Järvsöguiderna


Guider och turer

Vinter i Järvsö innebär en fantastisk möjlighet till att uppleva unika miljöer i ett magiskt vinterlandskap. Här ser vi en ökad andel gäster som via guide- och upplevelsebolag anlitar professionella guider för att maximera sitt besök och hitta pärlorna i landskapet.
Företaget Upplev Järvsö och dess guider är historiskt kända för att leverera på vatten i alla dess former och vintertid fortsätter bolaget erbjuda paketeringar med både långfärdsskridskor och snöskovandringar.
Företaget Järvsöguiderna har från starten för ett par år sedan växt stadigt och erbjuder idag allt ifrån topptursåkning i morgonmagi, snöskotersafari med olika teman, längdskidspaket, avkopplande pimpelfiske och den unika upplevelsen att tura genom Hamra Nationalpark, en av landets fantastiska nationalparker!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.