JVM-guld till Malte och Anton

//

Igår tog de guld och silver på 10 kilometer klassiskt och idag var de stora favoriter i team sprinten som också den gick i klassisk stil.

Malte startade och Anton avslutade. De gick båda hårt på de första sträckorna men lyckades inte spräcka fältet. På den sjätte och sista sträckan var de fyra lag som höll ihop. Anton la in ett ryck en bit före upploppet som avgjorde tävlingen. De svenska killarna vann med 2 sekunders marginal till Ukraina och hemmanationen Lettland blev trea.

Damjuniorerna med Ebba Johansson och Mira Göransson gjorde ett bra lopp men överväxlade tyvärr i mitten av loppet. De fick trots allt fortsätta tävlingen och gick i mål på en andra plats men fick sedan lägga på 15 sekunder och flyttades ner till fjärde plats. Lettland vann före Kazakstan och Estland.

Eftersom tävlingarna har VM-status för juniorerna fick de endast ha ett lag i varje klass. Därför gick Jonatan Lindberg och Harald Ekenberg upp och utmanade seniorerna. De hängde med bra på alla sträckor och slutade på en fin tredje plats efter Lettland och Italien.

Jackline Lockner fick sällskap av junioren Molly Furunäs i damernas seniorklass. Till skillnad från de övriga klasserna så sprack startfältet upp ganska tidigt. Tvillingarna Kaasiku från Estland som var etta och tvåa igår tog inte helt oväntat en betryggande ledning men svenskorna låg ensamma på andra plats och kunde hålla det genom hela loppet. Tillslut var de 20 sekunder efter estländskorna. Lettland blev trea.

Resultat juniorer
Resultat seniorer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.