Dubbelt svenskt på junior VM

//

Det blev två svenska medaljer herrklassen på 10 kilometer i klassiskt stil under den första tävlingsdagen under junior VM på rullskidor i Lettland.

Anton Grahn och Malte Jutterdal var två av favoriterna inför loppet. När samma distans kördes i Otepää i söndags vann Malte och Anton kom på en tredje plats. Idag var det ombytta roller när Anton var starkast. Han tog kommandot redan från start och ledningen till Malte på andra plats varierade mellan fem och åtta sekunder under hela loppet. Anton vann tillslut med 8,5 sekunder före Malte. Trea blev italienaren Aksel Artusi, 23.5 sekunder efter Anton.
Jonatan Lindberg slutade åtta och Harald Ekenberg på en trettonde plats.

I damklassen åkte Mira Göransson bäst bland svenskorna. Hon var endast 10 sekunder från pallen på en femte plats. Vann gjorde Gerda Kivil från Estland före italienskan Anna Maria Ghiddi på andra plats och Samantha Krampe från Lettland som trea.
Ebba Johansson blev åtta och Molly Furunäs tia.

Jackline Lockner är enda svenska senior på plats. Hon gick ut hårt och hade vittring på pallen men tröttnade på slutet och slutade femma. Tvillingarna Kaidy och Keidy Kaasiku från Estland kom etta respektive tvåa och Elisa Sordello från Italien blev trea. För seniorerna är det ingen VM-status utan endast världscup.

Herrarnas seniorklass vanns av norrmannen Amund Korsaeth, 5.6 sekunder före Matteo Tanel från Italien och 27.9 sekunder före Tommaso Dallagiacoma också han från Italien.

Resultat juniorer
Resultat seniorer

Lämna ett svar

Your email address will not be published.