Sven Thorgren kör dubbla tävlingar på X-games

//

På fredag inleds den första av säsongens två stora höjdpunkter. Några av världens bästa freeski- och snowboardåkare ska göra upp om prestigefyllda medaljer på X-games i Aspen, USA. Sven Thorgren tävlar i både big air och slopestyle. 

På fredag inleds en av säsongens två stora höjdpunkter. Innan OS i Peking invigs ska actionsportvärldens höjdpunkt, X-games Aspen, avgöras. Där kommer några av världens bästa freeski- och snowboardåkare göra upp om de prestigefyllda X-gamesmedaljerna.

För svensk del är snowboardåkaren Sven Thorgren på plats. Thorgren, som har hela sju X-gamesmedaljer i bagaget, kommer tävla i både slopestyle och big air.

– Sven är på plats och redo. Han var peppad på coursen, kände att det inte är några stora konstigheter eller frågetecken, och han känner att den kommer passa honom rätt bra, säger snowboardlandslagets förbundskapten Jocke Hammar.

Förra säsongen slutade han sjua i slopestyle och tog hem silvret i big air-tävlingen. I helgen får vi se om han kan utöka sin samling av X-games medaljer ytterligare, och kanske ta de första guldet på amerikansk mark. Guldet som Sven Thorgren har sedan tidigare vann han i slopstyle 2017 under X-games i norska Hafjell. Under inledningen av denna säsong har han visat att toppkapaciteten finns där med bland annat en tredjeplats från världscupen i big air.

– I och med att han kom tvåa förra året och satte två nya trick så är det peppande att veta att big air-hoppet är liknande i år. Det verkar som att självförtroendet är på topp, säger snowboardlandslagets förbundskapten Jocke Hammar.

X-games inleds på fredag med bland annat snowboarddamernas slopestyle, skiddamernas big air och snowboardens knuckel huck, där det alltid bjuds på en riktig show. Sven Thorgren gör entré under lördagen där slopestyle är först ut och senare under kvällen kommer även big air-tävlingen avgöras.

Program X-games Aspen 2022

(Med reservation för ändringar)

Datum & tid (svensk)KanalTävling
Fredag 21 januari
20.30-21.20@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN App/Oculus VenuesJeep Women’s Snowboard Slopestyle
22.30-23.15@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN AppWomen’s Ski Big Air
00.30-02.00@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN AppSpecial Olympics Unified Snowboarding and Skiing
04.00-04.30@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN AppWendy’s Snowboard Knuckle Huck
05.00-06.00@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN App/Oculus VenuesWomen’s Ski SuperPipe
06.35-08.35ESPN/ESPN AppMonster Energy Men’s Snowboard SuperPipeWendy’s Snowboard Knuckle Huck
Lördag 22 januari
20.30-21.30@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN App/Oculus VenuesJeep Women’s Ski Slopestyle Livestream
22.00-02.00ABCJeep Men’s Snowboard SlopestyleJeep Women’s Ski SlopestylePacifico Women’s Snowboard big AirWomen’s Ski Big Air
03.00-04.00@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN AppWomen’s Snowboard SuperPipe
04.45-05.30@Xgames Youtube, Tiktok, Facebook & Twitter/ESPN App/Oculus VenuesMen’s Ski Big Air
06.00-08.00ESPNMen’s Snowboard Big AirMen’s Ski Big Air
Söndag 23 januari
21.00-00.00ABCJeep Men’s Ski SlopestyleWomen’s Ski SuperPipeTrevor Kennison Big Air JumpJeep Women’s Snowboard Slopestyle
03.00-05.30ESPNWendy’s Ski Knuckle HuckWomen’s Snowboard SuperPipeMen’s Ski SuperPipe

LÄS MER: Fullständigt program.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.