220108 Alpint KRANJSKA GORA,SLOVENIA,08.JAN.22 - ALPINE SKIING - FIS World Cup, giant slalom, ladies. Image shows the rejoicing of Sara Hector (SWE). Photo: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien © Bildbyrån - COP 81 - SWEDEN AND NORWAY ONLY

Sara Hector överlägsen segrare i Kranjska Gora

//

Sara Hector var överlägsen i säsongens femte storslalomtävling i Kranjska Gora. Hon ledde efter första åket och övertygande än mer när hon säkrade vinsten med nära en sekund till godo i mål i andra.

Det var, för svensk del, trevlig läsning för den som följde med i resultatlistorna i damernas storslalom i Kranjska Gora. Favorittippade Petra Vlhova och Mikaela Shiffrin hade däremot en tuff dag och kunde inte alls matcha ledande Tessa Worley som var andra åkare ut för dagen.

Sara Hector visade däremot storform. Hon gick ut som sjunde startande, var snabbast till första mellantiden och tog ledningen i mål med åtta hundradelar till godo på Worley. Och i slutändan var det ingen som kunde hota henne. I summeringen av det första åket var det bara sex åkare som var under sekunden efter ledande Hector, där Tessa Worley och Marta Bassino var närmast bakom.

Hector överlägsen i andra åket

Varken Vlhova eller Shiffrin hade något att säga till om heller i det andra åket även om Shiffrin förbättrade sin position. När det var dags för topp tre var Marta Bassino först ut. Italienskan hade 23 hundradelar upp till Hector, klarade att behålla sin ledning mot då ledande kanadensiskan Valerie Grenier och säkrade därmed en pallplats. Tessa Worley hade chansen att ta sin 16e seger i storslalomvärldscupen och hon behöll ledningen mot Bassino när hon gick in 36 hundradelar före italienskan.

Sara Hector, som har tre pallplatser att luta sig mot från den här säsongen, hade chansen att ta över ledningen i storslalomcupen om hon kunde behålla sin ledning. Det gjorde hon och utökade den genom hela åket innan hon gick in i mål, 96 hundradelar före Worley. Hon tog därmed sin tredje världscupseger. 

– Jag var väldigt nervös innan men det gick bara så himla bra, i andra åket kände jag att jag hade ett bra flow men visste inte om det gick snabbt eller inte, säger Sara Hector.

Leder storslalomcupen

Sara Hector leder därmed, efter dagens seger, storslalomcupen före amerikanskan Mikaela Shiffrin. 

– Det känns helt sjukt att jag leder storslalomcupen, säger Sara Hector.

Den andra svenska som kom till start, Sara Rask, med startnummer 34, lade ifrån lite mycket tid till första mellantiden i första åket. Hon hade svårt att få med farten och lade sig på 30e plats i mål. Tyvärr kom hon inte vidare till andra åket då hon slutade 35a i första åket.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.