Walter Wallberg på pallen i Tremblants världscup

//

Walter Wallberg, Åre SLK, fortsätter att imponera i världscupen i sin comebacksäsong efter skada. I kanadensiska Tremblant, körde han in på en fin andraplats efter ett mycket starkt åk i superfinalen.

Walter går från klarhet till klarhet den här säsongen och i första världscuptävlingen under turnén i Nordamerika visade han hög klass.

Redan i det i inledande kvalet skvallrade Walters åkning om att formen är bra och att han definitivt ville vara med och slåss om topplaceringar.

Väl i finalen fortsatte han på den inslagna vägen och åkte snabbt och stort, satte hoppen och gjorde endast små misstag vilket kvalificerade honom till superfinalen.

Han gick ut som näst siste åkare, gjorde återigen en mycket bra insats, där hans totala framträdande lade grunden till att han tog ledningen efter sitt åk.

På start var det då bara suveräne kanadensaren Mikaël Kingsbury kvar, men han var omutlig. Inte snabbast, för det var Walter men, på de övriga momenten var Mikaël strået vassare den här gången och han kunde plocka hem ytterligare en seger med poängen 86,24.

Walter slutade på en mycket fin andra plats med 84,65 och sedan var japanen Ikuma Hiroshima trea med 83,17.

– Det känns fantastiskt med första singelpodiet efter skadan. Hoppen satt bra idag, både tian och min back-full. Det är bästa tävlingen hitentills för allt satt, sa Walter efter tävlingen.

Ludvig Fjällström och Albin Holmgren, även de åkarna Åre SLK, tog sig inte vidare till final, men får ny chans redan i morgon då ny tävling står på programmet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.