Idre Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll

 

VÄLKOMMEN TILL IDRE HIMMELFJÄLL
– EN UNDERBAR VINTERSAGA!

Upplev naturlig, rolig, svängig och omväxlande skidåkning för hela familjen på Sveriges nyaste alpina skidanläggning. 24 nedfarter i olika svårighetsgrad och längd. Ski in/ski out-lägen och närhet mellan boende och backe. Säsongen 2023-2024 öppnar Polarisliften vilken blir anläggningens tionde lift. Nytt för i år är även Himmeltrollets Skogsslinga alla små äventyrare där ute. Äventyret väntar även i vinterns nya Funpark. Skogen är ett viktigt inslag på Himmelfjäll och ger dig en naturnära skidupplevelse. Har du tur kanske du stöter på någon av alla de invånare som bott här på fjället sedan urminnes tider.

På Idre Himmelfjäll får du varierad skidåkning i olika svårighetsgrad för hela familjen. Här finns gröna, blåa, röda och svarta backar. Högsta fallhöjd är 323 meter och den längsta backen är hela 3,2 kilometer lång. Se vilka nedfarter och liftar som är öppna just idag på hemsidan.

Ta med längdskidorna eller hyr ett par i skiduthyrningen och upplev skidspåret “Fjället runt”. Spåret är precis vad det heter, ett skidspår runt Idre Himmelfjäll. Spåret är cirka 17 kilometer och nytt för säsongen 2023-2024 är att vi har elbelysning från Polstjärnsgatan till Thorsliften. Du kan starta vid Skidboden eller kliva på där det passar dig. Du kan också ta dig vidare ut i hela Idre Fjälls spårsystem. Genom att köpa ett spårpass får du tillgång till 95 kilometer preparerade spår varav 30 kilometer har belysning. De elbelysta spåren utgår från Idre Fjälls skidstadion. I elljusspåret finns det dubbla spår och ordentlig skatebredd. Åker du med dragpulka och hund så åk bredvid de klassiska spåren. Spåren prepareras varje dag för bästa skidupplevelse.

Fakta

Säsong: Dec-april
Snökanoner: Ja
Högsta åkhöjd: 848 m.ö.h
Fallhöjd: 323 m
Tot. pistlängd:  – m
Längsta nedfart: 3.200 m
Nedfarter: 24
Antal liftar: 10
Längdspår: 95 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 2

0253-402 00
idrehimmelfjall.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.