Bjursås

Bjursås

 

Många räknar Bjursås som en av Sveriges riktigt klassiska alpina adresser med sina 40 år som skidanläggning. Det är inte bara långa historien som motiverar detta, även den varierande åkningen med storslagen utsikt har genom åren gjort att skidåkare gärna kommer tillbaka.

På berget finns ett 20-tal nedfarter i böljande terräng med bra backar både för nybörjaren och alpinrävar. Två sittliftar och sex släpliftar tar dig upp på berget bekvämt. Fallhöjderna ligger runt 200 meter och längsta pisten är 1300 meter. 

Bjursås snowpark utsågs för några år sedan till landets bästa. Den kompletteras av en juniorpark. Anläggningen är uppskattad även av alpinklubbar för de fina backarna med varierande lutning.

För den som vill åka längd hittas hela 60 km längdspår i området Bjursås och Sörskog. På sjön och vid södra dalstation finns två lättåkta spår som både passar nybörjare och för fin stakträning inför Vasaloppet.

På toppen av berget finns flera spår i olika längd, varav ett är elljusspår. Till dessa tar du dig bekvämt med sittlift (kostnadsfritt) eller med bilen till spårcentralen med vallabod. 

Ett stort spårområde finns även i grannbyn Sörskog en knapp mil bort. Många tycker att det är den finaste åkningen söder om fjällkedjan. Under längd-VM i Falun 2015 var Sörskog backup om Falun inte skulle få tillräckligt med snö, vilket säger en del om snösäkerheten och spårkvaliten! Där finns även omklädningsrum och vallabod.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Dec-april
Snökanoner: Ja
Högsta åkhöjd: 394 m.ö.h
Fallhöjd: 180 m
Tot. pistlängd: 10.000 m
Längsta nedfart: 1.300 m
Nedfarter: 21
Antal liftar: 10
Längdspår: 9 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: i.u
Backservering: 2

023-77 41 77
bjursas.com

Lämna ett svar

Your email address will not be published.