Sara Hector tog sin andra raka pallplats när hon vann storslalomvärldscupen i Courchevel 22 december 2021. Foto: Mario Buehner Gepa Pictures, Bildbyrån

Vinst för Hector i Courchevel

//

Sara Hector är i kanonform och trivs uppenbarligen i franska Courchevel. Efter andraplatsen igår var hon snabbast av alla och tog därmed sin andra världscupvinst i karriären.

– Det var svårt, sa Ragnhild Mowinckel, Norge, när hon kom i mål i andra åket.

Hon var inte ensam om att tycka det. Backen i Courchevel bjöd på en minst sagt tuff utmaning. Men det verkar passa Sara Hector som blev tvåa i tisdagens tävling bakom Mikaela Shiffrin, USA. Och på onsdagen visade hon att hon är i toppform inför stundande OS.

I onsdagens storslalom, det andra på lika många dagar, tog Hector ledningen i första åket 11 hundradelar före fransyskan Tessa Worley och 34 före Shiffrin. Marta Bassino, Italien, lade sig på fjärde plats inför andra åket.

Mikaela Shiffrin gick in i andra åket med full satsning för att förbättra sin placering. Och det lönade sig när hon gick in som tvåa före Marta Bassino. Hon hotades bakifrån av Tessa Worley men Worleys åk var inte lika effektivt och hon gick in som trea bakom Shiffrin och Bassino. Så var det bara Hector kvar.

Sara Hector hade 34 hundradelar att gå på och tappade lite mot Shiffrin mot andra mellantiden. Men hon kom tillbaka och korsade mållinjen med grön skylt och 35 hundradelars ledning. Därmed tog Sara Hector sin andra raka världsucppall och den andra segern i karriären. Den senaste kom 2014 i i Kuehtai. Det var en minst sagt lycklig Hector som mötte FIS efter prisceremonin.

– Det är fantastiskt! Jag är bara så överraskad, det var en hård fajt och jag trodde inte jag var så snabb så det känns så häftigt, säger hon och fortsätter:

– Jag klarade det, jag är så stolt.

Estelle Alphand, som främst satsar alltmer mot fartgrenarna, tog sig vidare till andra åket och slutade 23a, vilket betyder viktiga världscuppoäng.

Hilma Lövblom hade en fin första mellantid i första åket men kom snett strax efter och åkte tyvärr ur. Hanna Aronsson Elfman fick bekymmer på samma plats som Lövblom och körde även hon ur i första.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.