Stöten

Stöten

 

Stöten i Sälen är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden på 370 meter. Det ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns backar som passar alla skidåkare, från mycket lätta backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet med aktiviteter och lite flackare backar. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt utan att trängas i långa liftköer.

I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Det är här de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du den kanske bästa skidåkningen. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.

Inför säsongen 18/19 utökades utbudet av backar genom att introducera Sälens längsta nedfart. Med start från toppen slingrar sig den 3060 meter långa backen ner genom varierande terräng. Med fler än 45 skidbackar i varierande svårighetsgrader hittar du garanterat ett favoritåk!

Synonymt för alla Stötens backar är att de ligger nära boendet vilket gör det enkelt att ta sig med skidor och lift vart du än önskar. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Dec-april
Snökanoner: Ja
Högsta åkhöjd: 848 m.ö.h
Fallhöjd: 365 m
Tot. pistlängd: 34.300 m
Längsta nedfart: 2.600 m
Nedfarter: 30
Antal liftar: 20
Längdspår: 15 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 3

0280-750 00
stoten.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.