Skidåking året runt

Perfekt före för alla. 365 dagar om året.

///

Mitt i Sverige, med dryga timmen till Vemdalen och Åre hittar du Midsweden 365. En året runt-destination, där man bjuder på perfekta skidförhållanden för både klassiskt, skate och skidskytte i 4 minusgrader. Senaste året har såväl Vallalandslag som svenska och norska skidstjärnor varit på plats i tunneln, men även skidskyttetävlingar för juniorer har genomförts när övriga har barmark. 

Banan som är världens längsta skidspår i ett berg, är 1.3 km lång är kuperad med 2 klassiska spår, ett skatespår och 6 banor skidskyttebanor. Berget och dess omgivning har en spännande historia, där topphemlig militärverksamhet tidigare bedrivits. Men sedan några år tillbaka välkomnar den istället gäster från Sverige såväl som utlandet för att njuta av vinter året om eller testa några av alla andra roliga aktiviteter som finns i direkt anslutning.  Redan idag finns cykel, trail running och vandringsleder på plats med olika svårighetsgrad och längd. Även kanot och kajak finns att hyra. Lunch och fikaservering är öppen 7 dagar i veckan som går att äta på plats eller ta med. Olika typer av boende och plats för att ta med husvagn erbjuds. 

Just nu pågår en spännande satsning på plats för att kunna erbjuda fler aktiviteter.  Såväl klättring på berget, häftigt boende inne i skogen samt utegym kommer inom kort finnas att uppleva. Berget är beläget precis vid den vackra Revsundssjön och omges av hög tallskog.  ”Med fler aktiviteter och boende på plats kan vi erbjuda en bredare produkt för våra besökare där man med fördel kan lägga ett par dagars eftersäsongs- eller försäsongsläger med aktiviteter som ger glädje, styrka och uthållighet på samma gång” – säger Karin Gydemo Grahnlöf, ordförande i bolaget. 

Varför inte utmana varandra i klubben och köra MidSweden365 –triathlon när man är på plats; skidåkning, simning och löpning! Eller varför inte träna på Klassikern´s samtliga lopp under några dagar med eller utan coach. 

MidSweden365 ligger mitt i det så kallade Ski Region som binder ihop tre städer i ett område som sträcker sig från kust till kust över två länder – Sundsvall, Östersund och Trondheim. Med den skandinaviska fjällkedjan som avdelare bjuder man in till unika träningsmöjligheter året om. Här bor och fostras världsmästare, här tränar och utvecklas motionärer. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.